Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%

Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane de euro), un nou record pentru producătorul român de produse cosmetice. Intrarea pe noi segmente de piață, extinderea rețelei de magazine proprii și investițiile în îmbunătățirea gamelor tradiționale din portofoliu au adus companiei clujene o creștere de aproape 20% față de anul anterior.
Ion Dobreanu - mar, 23 apr. 2024, 19:27
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%

Farmec a înregistrat o evoluție pozitivă pe toate segmentele din portofoliu, atât la produsele de skincare, cât și la cele dedicate curățeniei. Fiolele cu Acid Hialuronic din gama Gerovital H3 Evolution sunt în continuare în topul produselor produsele preferate de consumatori. Totodată, creșteri importante au fost înregistrate și la deodorante & antiperspirante și geluri de duș.

La 40 de ani de la lansare, laptele demachiant Doina continuă să-și probeze eficiența și popularitatea, fiind în top 10 cele mai bine vândute produse. Anul 2023 a marcat și o premieră pentru companie, intrarea pe segmentul dedicat îngrijirii pielii copiilor și bebelușilor, cu Gerovital Kids. Noua gamă a adus vânzări peste obiectivele stabilite și are prognoze de creștere importante pentru acest an.

Cu două noi magazine sub branduri proprii deschise în 2023, rețeaua de magazine Farmec & Gerovital continuă să asigure cel mai mare volum din vânzările companiei. De altfel, producătorul a anunțat, pentru acest an, cinci noi locații ce vor fi adăugate, două dintre acestea fiind deja inaugurate, în luna martie a.c., la Cluj și Galați. În lunile aprilie și mai vor fi deschise magazine noi, în Pitești și Sibiu.

Investițiile în crearea de noi produse și relansarea sub noi formule a unor game apreciate de consumatori, precum Gerovital Tratament Expert, Gerovital H3 Antiperspirante și Gerovital H3 Derma+ au fost dublate de eforturile de a crește nivelul de automatizare pe liniile de producție. De asemenea, cererea crescută pentru produsele de curățenie din gamele Nufăr și Triumf a condus la investiții în automatizare, atât în procesul de preparare, cât și pe liniile de ambalare din cadrul secției dedicate.

„Cel mai important succes din 2023 rămâne atragerea de noi segmente de public, în mod special în rândul consumatorilor tineri. Strategia noastră este aceea de a-i fideliza, motiv pentru care vom continua, și anul acesta, să lansăm produse inovative, în formule unice pe piață, iar primul pas în acest sens va fi relansarea gamei Gerovital Plant.”, spune Mircea Turdean, director general Farmec.

Fabrica Farmec, în care lucrează peste 700 de angajați, continuă, și în 2024, să fie sub un amplu proces de retehnologizare, în perioada următoare urmând a fi finalizate procesele de automatizare pe mai multe linii de ambalare produse.

Rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 11 magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș, Sighișoara, Timișoara, Iași și Galați şi 18 magazine Gerovital, care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Oradea, Sibiu și Târgu Mureș. Celor 29 de magazine de brand li se adaugă alte două magazine de franciză, în Baia Mare și Pitești.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Marile companii auto europene nu vor avea mult timp la dispoziţie pentru a-şi restructura operaţiunile şi liniile de producţie, pentru a concura cu grupurile chineze care se extind rapid, iar......
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut unul din ultimii pași. Multe schimbări între timp
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut ...
Proiectul de parc eolian mare din județul Buzău care, la origine, trebuia să permită un transfer de energie regeberabilă ...
Administraţiile fiscale din România şi Bulgaria colaborează în vederea în implementării proceselor de recuperare a TVA
Administraţiile fiscale din România şi Bulgaria colaborează în vederea în implementării proceselor de recuperare a TVA
Administraţiile fiscale din România şi Bulgaria colaborează pentru armonizarea procedurilor de lucru şi familiarizarea ...
Cod galben de furtuni în şapte judeţe din vest, până la ora 21:00. Cer senin şi 30 de grade, în Bucureşti
Cod galben de furtuni în şapte judeţe din vest, până la ora 21:00. Cer senin şi 30 de grade, în Bucureşti
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă ...