Farmec investește peste 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică și mută producția din Cluj-Napoca în comuna Apahida

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, vrea să construiască o nouă fabrică în comuna Apahida, a anunțat compania printr-un comunicat de presă. Investiția depășește 40 de milioane de euro, iar compania vrea să acceseze ajutoare individuale din partea statului român.
Andrada Ghira - joi, 04 mai 2023, 12:16
Farmec investește peste 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică și mută producția din Cluj-Napoca în comuna Apahida

Cea mai mare parte a producției Farmec este concentrată acum în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16. Totuși, o parte dintre produse sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida.

Farmec vrea să relocheze întreaga producții în Dezmir, în aceeași locație. Unitatea din Cluj-Napoca va funcționa ca spațiu de birouri.

Investiția este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producție cu o suprafață construită de 17.700 mp și cu o suprafață totală desfășurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

Farmec a demarat demersurile pentru obținerea unui ajutor individual din partea statului român. Construcția noii unități este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. Investiția va genera creșterea capacității de producție cu până la 100% și crearea a în jur de 100 de noi locuri de muncă.

„Relocarea etapizată a producției în următorii ani în Apahida reprezintă o decizie istorică pentru Farmec și, odată cu ea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare. Având în vedere balanța comercială puternic negativă în sectorul cosmeticelor, cauzată de importuri masive, și valoarea adaugată pe care Farmec o aduce pentru economia și brandul de țară al României, suntem încrezători că vom avea sprijinul autorităților în demersul nostru de a susţine o creştere economică de durată a țării”, spune Mircea Turdean, Director General Farmec.

Unitatea de producție principală va avea în componență mai multe spații de producție și de depozitare, secțiile de produse de curățenie, mase plastice și produse cosmetice, precum și laboratoare de cercetare sau anexe tehnice. Investiția mai include o clădire de birouri și alte două clădiri pentru secția decapanți și lacuri și secția de detartranți. La acestea se adaugă realizarea unor platforme pentru depozitare – platforme cu rezervoare pentru depozitarea de alcool, rezervoare de apă tehnologică și stingere a incendiilor, bazine de tratare și stație de epurare pentru apa rezultată în urma proceselor tehnologice.

Farmec S.A. este una dintre cele mai mari și cu tradiție companii din România. Portofoliul companiei impresionează o lume întreagă prin produse moderne, concepute în laboratoare performante. Compania are certificare internațională GMP și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.

În luna aprilie 2023, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde opt magazine Farmec şi 20 magazine Gerovital.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...