Fashion Days, creştere de 70% în primele opt luni ale anului. Compania vrea mai multe puncte de livrare la Poştă

Retailerul online de modă Fashion Days, deţinut de eMAG, a ajuns la o cifră de afaceri de 119 milioane de lei în primele opt luni ale acestui an pe piaţa din România, în creştere cu 70% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Afacerile companiei au crescut şi pe plan internaţional. Astfel, incluzând şi vânzările din Ungaria şi Bulgaria, afacerile Fashion Days au ajuns la 41,5 milioane de euro, în urcare cu 60%.
Economica.net - lun, 25 sept. 2017, 07:49
Fashion Days, creştere de 70% în primele opt luni ale anului. Compania vrea mai multe puncte de livrare la Poştă

Pentru întregul an, compania estimează o creştere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri.

„Fashion Days este printre puținii jucători din regiune cu resurse suficiente pentru a se dezvolta accelerat, timp de mai mulți ani consecutiv, și cu abilitatea de a determina, practic, întreaga piață să se adapteze unui ritm de creștere alert. În România și regiunea în care suntem prezenți, ne-am propus, de la începutul anului, să creștem foarte mult pe toate palierele, atât la nivelul vânzărilor, a numărului de clienți, a brandurilor din ofertă și să accelerăm investițiile pentru a sprijini creșterile estimate.
În cele trei țări în care suntem prezenți, de-a lungul timpului, peste 700.000 de clienți au comandat cu încredere de pe Fashion Days și, doar de la începutul anului, am vândut peste 2,18 milioane de produse”, a declarat Robert Berza, CEO Fashion Days, într-un comunicat transmis, luni, de companie.

În 2016, afacerile Fashion Days au ajuns la 228,2 milioane de lei, în urcare uşoară de la 221,3 milioane lei în anul anterior. Pierderile companiei s-au dublat anul trecut, la 14,2 milioane lei.

Fashion Days va investi, în perioada următoare, în noi opţiuni pentru livrarea mai flexibilă a produselor, prin showroom-urile eMAG şi oficiile Poştei Române, soluţii aflate deja în testare. Compania a introdus, din această vară, posibilitatea deschiderii şi verificării coletelor în momentul livrării.

Retailerul de modă mai notează că telefonul mobil a devenit principalul canal de vânzare preferat de clienţi, peste 40% din comenzi fiind plasate din aplicaţia de mobil Fashion Days.

Creşterea vânzărilor a fost susţinută în principal de investiţiile în campanii de marketing şi extinderea portofoliului de branduri.

Fashion Days a fost cumpărată în 2015 de eMAG, cel mai mare retailer online din România, controlat de grupul sud-african Naspers.

Te-ar mai putea interesa și
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București. Compania din Turcia solicită mai exact clarificarea unei......
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia ...
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui panourile de informare și foișoarele
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) anunţă că Administraţia parcului intenţionează să taie vegetaţia care ...