1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Fashion Days, creştere de 70% în primele opt luni ale anului. Compania vrea mai multe puncte de livrare la Poştă

Retailerul online de modă Fashion Days, deţinut de eMAG, a ajuns la o cifră de afaceri de 119 milioane de lei în primele opt luni ale acestui an pe piaţa din România, în creştere cu 70% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Afacerile companiei au crescut şi pe plan internaţional. Astfel, incluzând şi vânzările din Ungaria şi Bulgaria, afacerile Fashion Days au ajuns la 41,5 milioane de euro, în urcare cu 60%.

25 sep, 2017 | ECONOMICA.net

Pentru întregul an, compania estimează o creştere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri.

"Fashion Days este printre puținii jucători din regiune cu resurse suficiente pentru a se dezvolta accelerat, timp de mai mulți ani consecutiv, și cu abilitatea de a determina, practic, întreaga piață să se adapteze unui ritm de creștere alert. În România și regiunea în care suntem prezenți, ne-am propus, de la începutul anului, să creștem foarte mult pe toate palierele, atât la nivelul vânzărilor, a numărului de clienți, a brandurilor din ofertă și să accelerăm investițiile pentru a sprijini creșterile estimate.
În cele trei țări în care suntem prezenți, de-a lungul timpului, peste 700.000 de clienți au comandat cu încredere de pe Fashion Days și, doar de la începutul anului, am vândut peste 2,18 milioane de produse”, a declarat Robert Berza, CEO Fashion Days, într-un comunicat transmis, luni, de companie.

În 2016, afacerile Fashion Days au ajuns la 228,2 milioane de lei, în urcare uşoară de la 221,3 milioane lei în anul anterior. Pierderile companiei s-au dublat anul trecut, la 14,2 milioane lei.

Fashion Days va investi, în perioada următoare, în noi opţiuni pentru livrarea mai flexibilă a produselor, prin showroom-urile eMAG şi oficiile Poştei Române, soluţii aflate deja în testare. Compania a introdus, din această vară, posibilitatea deschiderii şi verificării coletelor în momentul livrării.

Retailerul de modă mai notează că telefonul mobil a devenit principalul canal de vânzare preferat de clienţi, peste 40% din comenzi fiind plasate din aplicaţia de mobil Fashion Days.

Creşterea vânzărilor a fost susţinută în principal de investiţiile în campanii de marketing şi extinderea portofoliului de branduri.

Fashion Days a fost cumpărată în 2015 de eMAG, cel mai mare retailer online din România, controlat de grupul sud-african Naspers.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO