Faurecia a deschis oficial o nouă fabrică în România, la Piteşti, cu opt milioane de euro

Faurecia a inaugurat oficial a cincea fabrică în România, în judeţul Argeş, comuna Căteasca (lângă Piteşti), cu o investiţie de opt milioane de euro.
Economica.net - mie, 29 mart. 2017, 08:41
Faurecia a deschis oficial o nouă fabrică în România, la Piteşti, cu opt milioane de euro

În urma acestei investiţii, compania deţine fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteşti (sisteme de interior).

Noua fabrică are 14.000 de metri pătraţi şi produce componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală.

„Suntem cu toţii aici pentru a sărbători această reuşită a Faurecia în România, dar şi la nivelul operaţiunilor noastre globale. Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate dar şi a condiţiilor de muncă oferite pentru angajaţii noştri. În momentul de faţă avem 370 de operatori de producţie, specialişti tehnici, coordonatori de echipe şi manageri. Până în 2021 vom ajunge la 900 de angajaţi, urmând a fi create peste 500 de locuri noi de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv, Sisteme de Interior.

Fabrica din Argeş-Căteasca este furnizor pentru Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen şi Renault.
„În acest mod, numărul de angajaţi din România, care devine o ţară foarte importantă pentru grup, va fi de peste 4.000. Fabricile din România sunt printre primele din lume. Avem 300 de fabrici în lume, în 30 de ţări, şi avem un sistem oficial prin care măsurăm cât de bune sunt aceste fabrici, iar cele din România sunt printre cele mai bune. Cea din Piteşti este în top 10″, a mai declarat Renaudie.

Christophe Ancey, Vicepreşedinte al Diviziei de Sisteme de Interior a afirmat: „Aceasta fabrică are o profitabilitate scăzută momentan, dar lucrurile se vor îmbunătăţi. Credem că vom recupera investiţiile într-o perioadă de 4-5 ani. Pentru această fabrică, aşteptările noastre sunt de 60 de milioane de euro până în 2021.”

„Ne facem prognozele de afaceri în funcţie de producţia estimată a clienţilor noştri. Veniturile grupului în România au fost, în 2016, de 230 de milioane de euro, din care circa 55-60% sunt realizate de divizia Sisteme de Interior”, a mai declarat Renaudie.

„Timpul mediu de training este de 8-10 săptămâni pentru un operator. Este adevărat că ceea ce facem este destul de specific, şi este greu să găseşti pe piaţă oameni cu aceste calificări, de aceea insistăm în pregătire”, a declarat Tiberiu Ştefan, Plant Manager al noii unităţi Faurecia.

Faurecia activează pe piața din România din anul 2003 și are peste 3.300 de angajați. În 2016, fabricile din România au raportat vânzări totale de 219.3 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS)....
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...