FC Barcelona a cedat o parte din drepturile sale TV pentru 207,5 milioane de euro

Clubul de fotbal FC Barcelona, care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, a anunţat joi că a cedat 10% din drepturile sale TV pentru La Liga pentru următorii 25 de ani fondului american Sixth Street, valoarea tranzacţiei fiind de circa 207,5 milioane de euro, scrie AFP, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 30 iun. 2022, 18:44
FC Barcelona a cedat o parte din drepturile sale TV pentru 207,5 milioane de euro

„Cu această operaţiune, FC Barcelona generează un câştig de capital total de 267 de milioane de euro pentru sezonul curent”, a explicat într-un comunicat clubul catalan, care ar urma să nu înregistreze pierderi în acest sezon.

Dacă acordul nu ar fi fost încheiat, Barca „ar fi încheiat exerciţiul financiar cu o pierdere de 150 de milioane de euro”, susţine ziarul catalan Sport.

Fondul Sixth Street va primi 10% din sumele venite de la La Liga pentru drepturile TV.

„Activăm pârghiile economice şi aplicăm strategia noastră răbdătoare, durabilă şi eficientă pentru a consolida baza financiară a clubului”, a declarat preşedintele Barcei, Joan Laporta, citat în comunicat.

„Avem încredere în strategia pe care Joan Laporta şi FC Barcelona o implementează şi suntem mândri că unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal ne-a ales să fim partenerul şi furnizorul său de soluţii de capital”, a afirmat Alan Waxman, directorul executiv al Sixth Street.

Vânzarea drepturilor de televiziune este una dintre cele două pârghii financiare aprobate săptămâna trecută de socios catalani în cadrul unei adunări generale pentru a încerca să crească rapid veniturile clubului şi să îi permită să facă transferuri în noul sezon.

Barca poate vinde până la 25% din veniturile generate de drepturile TV pe o perioadă de maximum 25 de ani şi, prin urmare, poate căuta un cumpărător pentru restul de 15%.

Socios au aprobat şi vânzarea a 49,9% din BLM, firma Barcei, responsabilă de merchandising, care administrează mai ales magazinele clubului.

„Datorită acestor operaţiuni, vom avea din nou fonduri pozitive”, a declarat Laporta, când le-a cerut socios permisiunea de a efectua aceste operaţiuni.

„Vom rambursa datoria într-un mod rezonabil şi vom putea face investiţiile necesare pentru a face echipele noastre mai competitive”, a adăugat el.

Sixth Street se asociază cu FC Barcelona după ce a semnat un prim acord cu Real Madrid în luna mai pentru aproximativ 360 de milioane de euro, în vederea exploatării stadionului Santiago Bernabeu, renovat.

Potrivit Financial Times şi a presei spaniole de specialitate, Real Madrid ar urma să cedeze cu acest acord 30% din veniturile generate de concertele şi evenimentele viitoare organizate pe Bernabeu, către Sixth Street şi filialele sale.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...