1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Extern

FED acceptă o nouă amânare a prezentării planului MetLife privind capitalul

Rezerva Federală a SUA (FED) a acordat MetLife (cea mai mare companie din SUA de asigurări de viaţă) a treia amânare pentru a-şi prezenta planurile privind majorare a capitalului, deoarece compania este aproape de a finaliza vânzarea uneia dintre diviziile sale către GE Capital, transmite Reuters.

08 ian, 2013 | ECONOMICA.net

Asiguratorul american a anunţat că a primit o scrisoare de la FED care garantează o extindere până la 30 iunie pentru a-şi prezenta planurile privind majorare a capitalului.

GE Capital, divizia financiară a General Electric, a anunţat recent achiziţionarea MetLife Bank, banca online deţinută de MetLife. În urma tranzacţiei, GE Capital va prelua depozite în valoare de 7,5 miliarde de dolari, intrând astfel în Top 100 bănci americane de retail, iar MetLife nu va mai fi supervizată de FED.

4 din cele 19 mari instituţii financiare americane nu au trecut testele de stres efectuate în martie 2012 de Rezerva Federală a Statelor Unite (FED), care a verificat rezistenţa acestora în scenarii de recesiune profundă. Testele de stres verifică dacă băncile sunt capabile să menţină un nivel adecvat al capitalului în condiţiile în care rata şomajului ar fi de 13% (faţă de nivelul record de 10% înregistrat în perioada de vârf a crize), iar preţurile locuinţelor ar scădea cu 21%.

Cele patru instituţii financiare care nu au trecut testele de stres derulate de FED sunt: MetLife (cea mai mare companie din SUA de asigurări de viaţă), Citigroup (a treia cea mai mare bancă americană), Ally Financial şi SunTrust.

MetLife a avertizat luna trecută că profiturile din 2013 ar putea fi mult sub estimările analiştilor de pe Wall Street, iar compania trebuie să-şi accelereze planul strategic, într-un mediu economic afectat de ratele scăzute ale dobânzilor.

Deoarece obligaţiile lor sunt în general pe termen lung, asiguratorii de viaţă investesc primele colectate sperând să genereze suficient câştig pentru a-şi achita în timp aceste obligaţii. Într-un mediu economic afectat de ratele scăzute ale dobânzilor, devine mult mai dificil pentru asiguratori să genereze suficient câştig pentru a-şi îndeplini aceste angajamente.

MetLife a avertizat că profitul operaţional pe acţiune anul viitor va fi mai scăzut decât în acest an, dar a precizat că prognoza este în linii mari în concordanţă cu perspectiva pe termen lung anunţată în urmă cu un an.

MetLife se aşteaptă să câştige anul acesta între 5,5 şi 5,9 miliarde de dolari, sau 4,95-5,35 dolari pe acţiune. Analiştii estimau 5,47 dolari pe acţiune în 2013.

În România, Metropolitan Life este numărul 3 în piaţa de asigurări de viaţă, cu 16% cotă de piaţă, în care 11,90% deţine Alico Asigurări, iar 4,22% Aviva Asigurări. De asemenea, grupul are peste un milion de clienţi şi este numărul 1 în asigurări garantate - accidente şi îmbolnăvire, în funcţie de primele brute subscrise la finalul anului 2011, conform raportului anual al Comisiei de supraveghere a asigurărilor.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO