Fed: Tensiunile de pe pieţele financiare s-au atenuat. Economia SUA creşte moderat

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a remarcat marţi semnele de consolidare a economiei americane şi atenuarea tensiunilor de pe pieţele financiare, dar nu a oferit niciun indiciu privind efectuarea unor noi măsuri monetare de stimulare.
Economica.net - mar, 13 mart. 2012, 19:24
Fed: Tensiunile de pe pieţele financiare s-au atenuat. Economia SUA creşte moderat

Fed a apreciat că economia americană înregistrează o creştere moderată, comentariul fiind neschimbat faţă de ianuarie, avertizând totodată că există încă riscuri semnificative de scădere.

 

Banca centrală a notat totodată îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii, dar că şomajul este în continuare ridicat, confirmând astfel aşteptările că dobânda de politică monetară va rămâne aproape de nivelul zero cel puţin până la asfârşitul lui 2014.

 

Accelerarea creării de noi locuri de muncă şi scăderea ratei şomajului la 8,3%, de la 9,1% în august i-a determinat pe unii analişti să nu mai aştepte noi măsuri de suplimentare a lichidităţilor.

 

Fed anticipează totodată ca majorarea costului energiei din ultimele luni să amplifice inflaţia, dar numai pe termen scurt.

 

Datele publicate marţi de Departamentul pentru Comerţ au arătat că vânzările de retail din SUA au înregistrat luna trecută cea mai rapidă creştere din ultimele cinci luni, de 1,1%, sugerând că redresarea economică continuă.

 

Chiar şi aşa, oficialii Fed sunt nesiguri că progresele în reducerea şomajului vor putea fi menţinute, având în vedere avansul economic însă lent, iar unii analişti se aşteaptă ca instituţia să efectueze o nouă rundă de suplimentare a lichidităţilor, mai târziu în acest an.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...