1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Fenechiu: Cea mai mare problemă a Transporturilor este situaţia financiară a CFR Călători

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, consideră că situaţia financiară a CFR Călători este cea mai mare problemă a Ministerului Transporturilor, compania înregistrând anul trecut pierderi de circa un miliard de lei.

12 iul, 2013 | Agerpres

'Problema majoră la CFR Infrastructură, astăzi, nu o mai reprezintă pierderile companiei, ci lipsa încasărilor de la unul din cei mai mari clienţi ai săi şi anume de la CFR Călători. Cea mai mare problemă a Ministerului Transporturilor, după părerea mea, o reprezintă situaţia financiară a CFR Călători, companie care a avut anul trecut pierderi de aproximativ un miliard de lei noi, şi dacă nu găsim o soluţie extraordinară, nu avem nicio şansă s-o redresăm în următoarea perioadă. Este motivul pentru care voi cere Guvernului la rectificare nişte sume importante. Nu ştiu dacă se vor găsi soluţiile pentru alocarea acestor sume, dar dacă nu se vor găsi va trebui să recurgem la alte soluţii - credite bancare, eventual o asociere sau o privatizare', a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Acesta a spus că îşi doreşte să privatizeze companiile atunci când ele sunt "în formă bună", pentru maximizarea profitului.

'Este foarte greu să aduci această companie (CFR Călători n.r.) în vârf de formă, plecând de la situaţia în care se găseşte ea astăzi. Mie îmi pare foarte rău că nu răspunde nimeni de situaţia în care au ajuns aceste companii. Da, discutăm de multe miliarde de lei sau multe miliarde de euro, bani care s-au pierdut în aceşti ani datorită hoţiilor, a prostului management şi a dezinteresului faţă de acest companii, plecând tot rău din momentul în care ele au fost divizate fără o strategie clară. (...) Îmi spuneau oamenii de societatea de administrare active feroviare. Lucrătorii de dinainte din minister îi spuneau societatea de administrare a falimentului. În această societate s-au sifonat foarte multe din activele importante ale companiei de-a lungul anilor ceea ce este păcat, dar nu am venit aici să fac poliţie, am venit aici să repar ceea ce se mai poate repara', a spus ministrul Transporturilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO