1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Fenechiu: Finanţarea magistralei de metrou M5 din fonduri UE ar putea începe chiar din acest an

Comisia Europeană (CE) şi-a dat acordul verbal pentru finanţarea construcţiei magistralei de metrou M5 din fonduri europene şi finanţarea ar putea începe chiar din acest an dacă toate condiţionalităţile sunt îndeplinite, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul transporturilor Relu Fenechiu, după o întrevedere cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

25 apr, 2013 | Agerpres

'Avem veşti bune cu privire la intrarea metroului în rândul proiectelor care pot fi finanţate pe fonduri europene şi, de asemenea, referitor la posibilitatea de a deconta proiecte în execuţie care sunt finanţate din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi de la buget', a declarat ministrul român.

Oficialul guvernamental român a precizat că deocamdată are un 'acord verbal' din partea executivului comunitar privind finanţarea lucrărilor la magistrala M5, dar că, în opinia sa, în curând va exista şi un document scris în acest sens.

'Proiectul e eligibil, cei de la CE sunt de acord să-l finanţăm. În condiţiile în care toate condiţionalităţile sunt îndeplinite, cred că vom putea începe finanţarea chiar din acest an şi nu mai avem, cred eu, o limită superioară de finanţare, din fonduri europene putem finanţa cu siguranţă toate lucrările care pot să se execute până la sfârşitul anului 2015. Putem să mergem până la 600-700 de milioane' de euro, a mai spus Fenechiu.

Ministrul transporturilor a declarat, săptămâna trecută, că finalizarea magistralei de metrou M5 nu se poate realiza dacă nu se vor obţine şi fonduri europene, fiindcă este vorba de o sumă de peste două miliarde de euro. El a precizat că doreşte să construiască din banii europeni alocaţi în actuala perioadă de programare toată infrastructura, iar din sumele contractate în exerciţiul financiar 2014-2020 să realizeze finisajele şi dotările.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO