1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Fermierii ar putea plăti impozitul pe norma de venit după încasarea plăţilor directe. Urmează discuţii cu MFP

Fermierii ar putea plăti impozitul pe norma de venit după încasarea plăţilor directe, respectiv 30 iunie, în acest sens urmând să fie contactat Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit discuţiilor pe care le-au avut ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, cu preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, şi preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România, Eugen Gonţea.

24 feb, 2016 | Agerpres

'Pentru a veni în întâmpinarea fermierilor plătitori de impozit pe norma de venit s-a decis contactarea Ministerului Finanţelor Publice în sensul ca acesta să fie colectat după încasarea plăţilor directe - 30 iunie', se menţionează într-un comunicat al ministerului de resort.

La întâlnirea cu ministrul, fermierii au mai solicitat prorogarea termenului de transformare a asociaţiilor în cooperative sau grupuri de producători până la modificarea Legii 566/2004 privind cooperaţia agricolă, sens în care asociaţiile înfiinţate în baza OG 26/2000 pot continua solicitarea sprijinului financiar în calitate de fermieri activi.

O altă temă de discuţie a crescătorilor de animale a vizat sprijinul cuplat pentru zootehnie la specia ovine pentru anul 2016, dorindu-se exceptarea de la înscrierea în Registrul Genealogic. Ministrul Achim Irimescu a afirmat că este necesară consultarea Comisiei Europene pentru a vedea corespondenţa cu normele comunitare aplicabile, intenţia fiind aceea de a găsi o soluţie.

Printre revendicările fermierilor s-a regăsit şi efectuarea imediată a plăţilor directe pe suprafaţă în luna martie 2016, urmată de acordarea Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii la Bovine - având în vedere caracterul decuplat al acestora, precum şi soluţii pentru acordarea de top-up din bugetul naţional la schema de ajutor temporar excepţional (sector lapte şi carne de porc).

În ce priveşte eliminarea taxei pe ambalaje ministrul Irimescu şi-a reiterat întregul sprijin pentru continuarea discuţiilor cu Ministerul Mediului, se mai spune în comunicat.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, pentru discutarea listei de revendicări a acestora, împreună cu cele ale Federaţiei Oierilor de Munte din România, reprezentată de preşedintele acesteia, Eugen Gonţea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO