Ferrari a început să accepte plățile în valute cripto pentru mașinile sale livrate în SUA

Constructorul de autoturisme italian Ferrari a început să accepte plata în criptomonede pentru mașinile sale sport de lux pe care le vinede în Statele Unite ale Americii și va extinde această opțiune și în schema în Europa ca urmare a solicitărilor venite din partea clienților săi, a declarat șeful său de marketing și comercial al companiei pentru Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 14 oct. 2023, 10:58
Ferrari a început să accepte plățile în valute cripto pentru mașinile sale livrate în SUA

Marea majoritate a companiilor foarte mari s-au ferit de cripto, deoarece volatilitatea bitcoin și a altor valute de acest tip le face impracticabile pentru comerț. Reglementările neregulate și consumul ridicat de energie pentru minare lor au împiedicat, de asemenea, răspândirea criptomonedelor ca mijloc de plată acceptat de coroporații.

Printre acestea se numără producătorul de mașini electrice Tesla, care în 2021 a început să accepte plata în bitcoin, cea mai mare monedă cripto, înainte ca CEO-ul Elon Musk să o oprească din cauza preocupărilor de mediu.

Directorul de marketing și comerț al Ferrari, Enrico Galliera, a declarat pentru Reuters că criptomonedele au făcut eforturi pentru a-și reduce amprenta de carbon prin introducerea de noi software și o utilizare mai largă a surselor regenerabile.

„Ținta noastră de a atinge neutralitatea carbonului până în 2030 de-a lungul întregului nostru lanț valoric este în mod absolut confirmată”, a spus el într-un interviu.

Enrico Galliera a precizat că decizia a venit ca răspuns la solicitările pieței și ale dealerilor, deoarece mulți dintre clienții săi au investit în cripto.

„Unii sunt tineri investitori care și-au construit averea în jurul criptomonedelor”, a spus el. „Alții sunt investitori mai tradiționali, care doresc să-și diversifice portofoliile”.

În timp ce unele criptomonede, cum ar fi cea de-a doua ca mărime, eterul, și-au îmbunătățit eficiența energetică, bitcoinul atrage în continuare critici pentru extragerea sa consumatoare de energie.

Ferrari a livrat peste 1.800 de mașini în regiunea America, care include SUA, în prima jumătate a acestui an.

Galliera nu a spus câte mașini se aștepta Ferrari să vândă cu plata în cripto. El a spus că portofoliul de comenzi al companiei a fost puternic și complet rezervat până în 2025, dar compania a vrut să testeze această oportunitate care e în plină expansiune.

„Acest lucru ne va ajuta să ne conectăm cu oameni care nu sunt neapărat clienții noștri, dar care și-ar putea permite un Ferrari”, a spus el.

Compania italiană, care a vândut 13.200 de mașini în 2022, cu prețuri începând de la peste 200.000 de euro (211.000 de dolari) și până la 2 milioane de euro, intenționează să extindă schema criptog în Europa până în primul trimestru al anului viitor și apoi în alte regiuni în care cripto este acceptat legal.

Piața formată din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) este cea mai mare regiune în care vinede Ferrari, reprezentând 46% din totalul livrărilor de mașini în prima jumătate a acestui an.

„Interesul este același în SUA și Europa, nu vedem diferențe mari”, a spus Galliera.

Țările în care criptomonedele sunt restricționate includ China.

Ferrari a apelat la unul dintre cei mai mari procesatori de plăți în criptomonede, BitPay, pentru faza inițială din SUA și va permite tranzacții în bitcoin, ether și USDC, una dintre cele mai mari așa-numite stablecoins. Ferrari ar putea folosi alți procesatori de plăți în diferite regiuni.

„Prețurile nu se vor schimba, nici taxe, nici suprataxe dacă plătiți prin criptomonede”, a spus Galliera.

Bitpay va transforma imediat plățile criptomonede în monedă tradițională în numele dealerilor Ferrari, astfel încât acestea să fie protejate de fluctuațiile de preț.

„Acesta a fost unul dintre obiectivele noastre principale: să evităm, atât dealerii noștri, cât și noi, să gestionăm în mod direct criptomonedele și să fim protejați de fluctuațiile lor mari”, a spus Galliera.

În calitate de procesator de plăți, BitPay se va asigura că monedele virtuale provin din surse legitime și nu sunt derivate din activități infracționale sau pentru a fi folosite pentru a spăla veniturile din infracțiuni sau pentru a evada taxele.

Șeful de marketing și comercial al Ferrari a spus că majoritatea dealerilor săi din SUA s-au înscris deja sau sunt pe cale să fie de acord cu schema.

„Sunt încrezător că și alții se vor alătura în curând”, a spus Galliera.

Sursa foto: Wikipedia

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...