Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce revin în forţă cu noi modele, la Salonul Auto de la Geneva

Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce au revenit în forţă cu noi modele la Salonul Auto de la Geneva, după ce anul trecut a avut loc o scădere a vânzărilor de maşini ultraluxoase pe piaţa europeană, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 15:31
Ferrari, Bentley, Jaguar şi Rolls-Royce revin în forţă cu noi modele, la Salonul Auto de la Geneva

Ferrari a prezentat în această săptămână la Geneva un automobil hibrid de 1 milion de euro numit LaFerrari. Bentley a expus modelul îmbunătăţit Continental Flying Spur, cu patru uşi. Jaguar a prezentat în premieră XFR-S, cel mai rapid sedan produs vreodată de compani, în timp ce Rolls-Royce şi-a îmbogăţit gama cu un automobil cu două uşi numit Wraith.

Segmentul superior al pieţei auto mondiale, care include vehicule de peste 100.000 de euro, va înregistra în acest an o creştere de 9,9%, la 446.550 de unităţi, potrivit companiei de analiză a pieţei IHS. Chiar şi în Europa, unde piaţa se îndreaptă spre al şaselea an de scădere a vânzărilor, IHS anticipează o creştere a livrărilor de maşini de lux de 8,5%.

„Producătorii de maşini de lux încearcă să se întreacă unii pe alţii cu noi fineţuri tehnologice. Îşi testează limitele, pentru a vedea cât de departe pot ajunge”, a spus Stefan Bratzel, director al centrului pentru cercetări auto la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Bergisch Gladbach, Germania.

Vânzările de maşini de lux din Europa au scăzut anul trecut cu 3,5%, la 91.672 unităţi, aducând creşterea mondială la numai 6%, faţă de 15% în 2011.

„Rolls-Royce nu este imună la fluctuaţiile economice. Când pieţele se prăbuşesc o simţim”, a declarat Torsten Mueller-Oetvoes, director la compania deţinută de BMW.

Mueller-Oetvoes are însă speranţe mari pentru coupeul Wraith, care va fi prezent în showroom-uri în octombrie. El a arătat că Wraith se adresează cumpărătorilor mai tineri şi mai sportivi, cărora le place brandul, dar se simt prea tineri pentru Rolls-Royce.

Ferrari a primit peste 700 de cereri oficiale pentru hibridul LaFerrari, deşi compania intenţionează să fabrice numai 499, care vor fi numerotate, iar scaunul şoferului va fi pe măsura proprietarului.

Folosind tehnologie dezvoltată pentru cursele de Formula 1, LaFerrari va combina două motoare electrice cu un motor pe benzină cu 12 cilindri, care vor genera mai mulţi cai putere decât oricare alt model al companiei, în timp ce consumul va fi redus cu până la 40%.

Compania evaluează cererile din partea clienţilor şi va da prioritate aşa-zişilor „ferrarişti”, persoane care deţin deja cel puţin două Ferrari. Livrările urmează să se încheie anul viitor.

Ferrari, cea mai profitabilă divizie a Fiat, se bucură de cerere mare chiar şi pe piaţa sa locală, Italia, unde proprietarii de maşini de lux, verificaţi de fisc, au început să le vândă.

Compania a primit peste 40 de cereri pentru LaFerrari în Italia, unde intenţionează să vândă numai 25.

„Slavă domnului că nu este criză pentru Ferrari”, a declarat la Geneva preşedintele companiei, Luca Cordero di Montezemolo.

Bentley, divizia ultralux a Volkswagen, a dezvoltat a doua generaţie a modelului Continental Flying Spur, cu o transmisie cu opt viteze.

Compania anticipează că maşina de 200.000 de dolari o va ajuta să îşi consolideze avansul faţă de Rolls-Royce, pe segmentul premium. Vânzările Bentley au crescut anul trecut cu 22%, la 8.510 automobile, faţă de un avans de numai 1%, la 3.575 de unităţi, în cazul Rolls-Royce.

Şeful Bentley, Wolfgang Schreiber, anticipează că aproape două treimi din vânzările noii versiuni a Spur să aibă loc în China.

Jaguar Land Rover intră pe noi pieţe şi intenţionează să introducă opt noi modele noi sau îmbunătăţite, în acest an. Compania are un optimism moderat că îşi va mări vânările în 2013, a declarat şeful companiei, divizie a grupului indian Tata Motors, Ralf Speth.

La Geneva, Jaguar a prezentat XFR-S, o versiune de 550 cai putere a sedanului XF. Automobilul XFR-S, cu un preţ de 79.995 de lire sterline, atinge o viteză maximă de 300 de kilometri pe oră şi poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în 4,6 secunde. Jaguar afirmă că este cel mai rapid sedan pe care l-a produs vreodată.

Jaguar Land Rover intenţionează să îşi dezvolte reţeaua de dealeri în Europa, anticipând creşterea pieţei, în ţări precum Elveţia, a declarat în această săptămână la Geneva directorul de vânzări Phil Popham.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt......
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...