1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Gigantul Ferrari se ceartă cu un mic "tractorist" român. Vezi de ce

Celebrul producător italian de maşini supersport se „bate” în logo-uri cu un constructor autohton de maşini agricole, IRUM Reghin.

14 mar, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Italienii de la Ferrari SpA contestă o decizie a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) prin care instituţia a admis înregistrarea mărcii IRUM, deţinută de producătorul autohton de maşini IRUM din Reghin. Mai precis, cei de la Ferrari susţin că logoul folosit de compania românească se aseamănă prea mult cu celebrul lor cal negru. Logoul IRUM înfăţişează un cal alb pe fundal roşu, în timp ce calul Ferrari este negru, iar fundalul este de culoare galbenă.

„Este vorba despre o coleziune între logouri, care au acelaşi concept. Decizia celor de la OSIM este în pronunţare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristina Bicu, avocat în cadrul agenţiei de proprietate intelectuală Weizmann Ariana & Partners, care reprezintă interesele IRUM Reghin. Acasta a explicat că, în cazul în care OSIM va da câştig de cauză Ferrari, atunci IRUM va trebui să îşi schimbe logoul. „Este o situaţie des întâlnită", a mai spus avocata potrivit căreia, IRUM a folosit acest logo de foarte mulţi ani, dar de abia anul trecut a decis să îl înregistreze la OSIM.

SC IRUM SA Reghin, specializat în construcţii de maşini, a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 41,5 milioane de lei şi un profit net de 3,5 milioane de lei. Acţionarul majoritar al societăţii este Maviprod SRL controlată de familia Oltean.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO