Fețe noi la șefia asigurărilor RCA. Mădălin Roșu, Omniasig, rămâne președinte BAAR, dar reintră la vârf Euroins, cu o nouă imagine

Tanja Blatnik (foto), CEO al Euroins, este cel mai nou membru al Consiliul Director al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), cel mai important organism al pieței asigurărilor, marcând astfel revenirea celui de-al doilea mare jucător din piața RCA la vârful organizației care ne reprezintă în sistemul internațional Carte Verde. Companiile membre, adică toate firmele de asigurări care vând polițe auto în România, au decis să păstreze restul conducerii, inclusiv pe președintele Mădălin Roșu, membru în directoratul Omniasig,
Şerban Buşcu - mar, 08 iun. 2021, 18:43
Fețe noi la șefia asigurărilor RCA. Mădălin Roșu, Omniasig, rămâne președinte BAAR, dar reintră la vârf Euroins, cu o nouă imagine

Din Consiliul Director BAAR mai fac parte Emilia Lorincz, membru reales din partea Allianz-Țiriac Asigurări, Călin Rareș Matei, membru reales din partea Groupama, și Raluca Theodora Vișan, membru reales din partea Asirom.

Astăzi, mai mult decât niciodată, pentru a dezvolta proiecte de anvergură și pentru a schimba paradigme este nevoie de coerență, stabilitate, continuitate, predictibilitate, de echipe solide și dedicate. Iar noi, în cadrul BAAR, avem construită o astfel de echipă și am lansat deja cu succes mai multe proiecte, așa că le mulțumesc tuturor membrilor BAAR pentru faptul că au apreciat ceea ce am făcut până în acest moment împreună cu ei și cu echipa aflată la conducere și că și-au dorit să mergem înainte pentru a dezvolta cât mai mult și mai bine industria în zona de digitalizare, pentru a o transparentiza și a o aduce cât mai aproape de consumatori. Avem deja bazele puse, iar în următorii patru ani construim și dezvoltăm, cu misiunea clară de a fi un centru de competență și excelență, un model de integritate, stabilitate, continuitate și predictibilitate pentru piață”, a declarat Mădălin Roșu, Președintele reales al BAAR, identificând principalele direcții către care vor fi concentrate eforturile Asociației în următorii ani.

Cel puțin la nivel de imagine, Euroins trece printr-o perioadă de schimbări substanțiale, încercând să se dezbare de imaginea de asigurător dependent 100% de RCA, cu  probleme la plata daunelor. Compania controlată de bulgarii de la Eurohold anunță că încearcă să își diversifice portofoliul, în ton și cu impunerile ASF, care a sancționat Euroins în mai multe rânduri, pentru probleme cu rezervele su cu gestionarea dosarelor de daună.  În martie acest an, bulgarii au marcat și o scădere a vânzărilor de RCA, urmată natural de o reducere a întregului volum de Prime Brute Subscrise, evoluție anunțată de Euroins ca o performanță.

Euroins se află într-un moment prielnic, în condițiile în care singurul său competitor de pe piața RCA, compania City Insurance, traversează o perioadă foarte dificile din care nu se știe dacă va mai ieși, cel puțin cu actualul acționariat.

În mod tradițional, cele două companii au fost permanent incluse de piață , de autorități și de clienți în aceeași ligă. Cele două își împart de ani de zile între 65 și 75% din piața RCA, cu ponderi mereu echilibrate. Tot ele sunt și campioanale reclamațiilor primite la ASF pentru probleme cu plata daunelor și ale dosarelor din instanță cu service-uri sau păgubiți.

Totuși, în ultima perioadă Euroins pare să  fi aplecat mai mult urechea la impunerile autorităților, încercând să își echilibreze afacerile, după ce o scurtă perioadă a fost chiar sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților. Euroins a adus și majorări de capital, iar schimbarea conducerii, impusă, de altfel, inclusiv de decizii ale ASF, vine tot în sensul acestor recalibrări anunțate.

Despre cine este Tanja Blatnik, fosta înotătoare de perfromanță din Slovenia, care conduce Euroins, dar și despre ce spune ASF în legătură de starea financiară a Euroins puteți citi AICI.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...