1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Fișele medicale auto, obținute pe bandă rulantă, fără controale amănunțite

Clinicile acreditate de stat să întocmească fişele auto sunt obligate să-i trieze pe şoferi în trei categorii, respectiv apţi pentru condus, cei care pot şofa doar cu aviz şi cei care nu ar trebui să mai urce la volan, potrivit stirileprotv.ro. 

09 mar, 2019 | stirileprotv.ro

În România, permisele de conducere se prelungesc oricând, oricui, dar mai ales cu multă uşurinţă. Fișele auto, se eliberează formal, fără controale medicale amănunţite.

Tot mai multe boli vă pot lăsa fără permisul de conducere. Legea prevede o listă clară de 38 de afecţiuni cronice, incompatibile cu şofatul. Autorităţile sunt obligate să deschidă bine ochii în faţa celor care pot pune în pericol siguranţa în trafic, relatează stirileprotv.ro.

Toate la un loc explică de ce situaţiile periculoase din trafic sunt tot mai dese. Recent, un vârstnic, de 84 de ani, a condus 5 kilometri pe contrasens, pe DN1, pe o porţiune unde şoseaua are 4 benzi. Nu şi-a dat seama de greşeală care îi putea fi fatală decât în momentul în care a fost oprit de poliţie. Din păcate, statistica neagră a accidentelor rutiere plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană după numărul morţilor de pe şosea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO