1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Fiat amână pentru 2014 cotarea publică iniţială a acţiunilor Chrysler

Grupul auto italian Fiat a anunţat, luni, că programata cotare publică iniţială a diviziei sale americane, Chrysler, nu va avea loc în acest an, acest proces profilându-se, mai degrabă, în primul trimestru al anului următor, transmite Reuters.

25 noi, 2013 | Agerpres

Această cotare publică iniţială, care, potrivit declaraţiilor anterioare ale directorului Fiat, Sergio Marchionne, urma să aibă loc în 2013, trebuia să ofere mai multe informaţii cu privire la valoarea companiei americane, ceea ce ar fi ajutat la soluţionarea unei dispute îndelungate între Fiat şi sindicatul United Auto Workers, care deţine 41,5% din acţiunile Chrysler.

'Consiliul de administraţie de la Chrysler Group a decis că nu este fezabil să lanseze şi să încheie o ofertă publică iniţială până la finele lui 2013', a informat Fiat într-un comunicat.

Grupul italian a adăugat că Chrysler va continua pregătirile pentru un IPO în primul trimestru al anului următor, precizând, însă, că nu poate oferi nicio garanţie cu privire la data lansării acestei oferte, deoarece depinde de condiţiile de pe piaţă.

Chrysler a depus în luna septembrie la SEC documentaţia necesară pentru lansarea unei oferte publice iniţiale. Acţiunile, care urmau să fie introduse la bursă, vor fi vândute de fondul de pensii Veba al sindicatului United Auto Workers.

Fiat deţine 58,5% din acţiunile Chrysler, în timp ce restul de 41,55% din acţiunile constructorului auto american sunt deţinute de sindicatul United Auto Workers. Fiat vrea să cumpere şi restul acţiunilor la Chrysler, însă, până acum, nu a reuşit să ajungă la un acord cu United Auto Workers privind preţul pe acţiune.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atât Fiat, cât şi Chrysler, vrea să finalizeze preluarea Chrysler, pentru a da naştere unui grup global care să poată rivaliza cu General Motors Co şi Volkswagen AG.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO