Fiat Chrysler, investigată în Franţa pentru posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel

Ancheta demarată în Franţa privind posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se concentrează pe maşini care au generat în această ţară vânzări de 152 de milioane de euro (181 milioane de dolari) în perioada 2014-2016, a anunţat luni publicaţia Le Monde, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 nov. 2017, 20:50
Fiat Chrysler, investigată în Franţa pentru posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel

Emisiile de oxizi de azot ale noilor modele diesel ale FCA, care includ Jeep Cherokee şi Fiat 500X, sunt de 11 mai ridicate decât limita legală, atunci când testele se desfăşoară pe o perioadă mai îndelungată de timp, comparativ cu durata uzuală de 20 de minute, datele sugerând prezenţa unui soft ilegal care să permită maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale, arată constatările anchetei realizate de Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF), susţine Le Monde.

FCA crede că acuzaţiile apărute în presă nu au nici o bază. Compania cooperează cu investigatorii francezi, se arată într-un comunicat al grupului italo-american.

Reprezentanţii DGCCRF contactaţi de Reuters au refuzat să comenteze informaţia.

Procurorii francezi au deschis o anchetă privind posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de Fiat Chrysler Automobiles, Renault, Volkswagen şi PSA Group.

Amenda maximă care poate fi impusă de autorităţile franceze este de 10% din cifra globală de afaceri a celor patru producători auto, sau 9,62 miliarde de euro în cazul FCA.

Conform Le Monde, DGCCRF a acuzat FCA şi de obstrucţionarea investigaţiei.

FCA este deja investigată în Marea Britanie şi SUA.

Recent, Ministerul Transporturilor de la Roma a anunţat că testele efectuate în Italia asupra vehiculelor diesel cu motoare Euro 5 nu au arătat încălcări ale standardelor privind emisiile sau prezenţa unui software care să permită maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

Au fost testate 18 vehicule de la diverşi producători auto, inclusiv şapte modele de la Fiat Chrysler Automobiles (FCA), reprezentând 70% din vehiculele diesel cu motoare Euro 5 care circulă în Italia.

‘În urma efectuării testelor, nu s-au descoperit dispozitive ilegale care să încalce reglementările din UE privind emisiile’, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor din Italia.

Te-ar mai putea interesa și
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este vorba despre o creștere în interiorul companiei, atunci când angajatorul......
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...