1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Fiat-Chrysler, parteneriat cu Archer, un producător american de taxiuri aeriene electrice

Fiat Chrysler Automobiles va susține Archer, un startup din California, să reducă costurile de producție pentru dezvoltarea unui taxi aerian electric conceput pentru a reduce congestia și poluarea traficului.

13 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Lanțul de aprovizionare al producătorului auto, recent unit cu PSA în Stellantis, și expertiza în materiale avansate și inginerie vor contribui la îmbunătățirea accesibilității vehiculului Archer, au declarat companiile marți într-o declarație. Archer a declarat că intenționează să-și dezvăluie avionul la începutul acestui an, producția urmând să înceapă în 2023.

„Electrificarea în sectorul transporturilor, indiferent dacă este pe drumuri sau în aer, este viitorul și cu orice tehnologie nouă și care se dezvoltă rapid, scara este importantă”, a declarat un oficial FCA. 

Archer este una dintre numeroasele companii care lucrează pentru a stimula piața pentru un nou taxi aerian sau eVTOL. Obiectivul este de a crea un vehicul ecologic capabil să ducă doi până la o duzină de pasageri în excursii scurte, peste traficul auto din orașe aglomerate, cum ar fi Beijing, Dubai, Los Angeles sau Sao Paulo.

Archer, cu sediul în Palo Alto, California, a declarat că primul său avion va putea călători până la 100 de kilometri cu circa 220 km/h. Fiat Chrysler a colaborat la elementele de design ale cabinei vehiculului.

Piața de mobilitate electrică a aerului ar fi evaluată la 1,5 mii de miliarde de dolari până în 2040, a spus Archer, citând cercetările Morgan Stanley.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO