1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Auto

Fiat Chrysler va renunţa la autoturismele echipate cu motoare diesel - FT

Producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) intenţionează să elimine până în 2022 motoarele diesel de la toate vehiculele sale de pasageri, în urma scăderii cererii şi costurilor ridicate, se arată într-un articol apărut luni în publicaţia britanică Financial Times (FT), transmite Reuters.

26 feb, 2018 | Agerpres

Conform strategiei pe patru ani ce va fi prezentată în iunie, FCA îşi va anunţa intenţia de a renunţa la autoturismele echipate cu motoare diesel la toate brandurile sale, susţine FT, care citează surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Fiat Chrysler au refuzat să comenteze raportul.

Şi producătorului suedez de automobile Volvo a anunţat recent că nu va mai dezvolta nici un nou motor diesel deoarece costul reducerii emisiilor de oxid de azot (NOx) devine prea ridicat. Volvo va investi în vehicule electrice şi hibride, primul model integral electric urmând să fie lansat în 2019.

Marea Britanie şi Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO