Fiat investeşte peste 1 miliard de euro în producţia de SUV-uri în Italia

Grupul italian Fiat va investi peste 1 miliard de euro pentru producerea a două modele de SUV-uri compacte la o fabrică din Italia, în cadrul unui program de creştere a utilizării capacităţii de producţie şi de reducere a pierderilor în Europa, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 20 dec. 2012, 17:15
Fiat investeşte peste 1 miliard de euro în producţia de SUV-uri în Italia

„Nu este o strategie la întâmplare. Am decis să trecem de la producţia de masă la cea destinată segmentului de vârf al pieţei”, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, la fabrica din Melfi, în sudul Italiei.

Marchionne vrea să crească producţia de modele scumpe pentru a redresa operaţiunile Fiat din Europa, pentru care sunt anticipate pierderi de 700 de milioane de euro în acest an.

Până în 2016, Marchionne intenţionează să introducă 19 modele produse în Italia, între care 9 Alfa Romeo şi 6 Maserati.

Fiat urmează să crească producţia de automobile Fiat şi Chrysler în Europa la 2 milioane de unităţi pe an, până în 2016, de la 1,25 milioane de unităţi în acest an.

Marchionne a declarat joi că vrea ca pierderile din Europa să fie eliminate în următorii trei-patru ani, iar operaţiunile din Italia să ajungă până atunci la capacitate maximă.

Planul general pentru Italia, care prevede ca 15% din producţie să fie destinată exportului, ar putea costa circa 3 miliarde de euro pe an până în 2014.

Unul dintre SUV-urile compacte va purta marca Fiat, iar celălalt va fi un model Jeep al diviziei americane Chrysler. Operaţiunile de asamblare de la fabrica Melfi vor începe în 2014.

Fiat negociază facilităţi fiscale cu guvernul condus de premierul Mario Monti astfel încât vehiculele, destinate exportului inclusiv în SUA, să aibă preţuri competitive.

Fiat nu este singurul producător de automobile de serie care se orientează către vehiculele destinate segmentului superior al pieţei. Cererea pe acest segment este de obicei mai rezistentă în perioadele economice dificile, decât în cazul modelelor de masă.

Renault intenţionează să relanseze brandul automobilelor sport Alpine, în timp ce PSA Peugeot Citroen extinde linia Citroen DS.

Fiat a anunţat în această lună că intenţionează să desfiinţeze 1.500 de locuri de muncă în Polonia, pentru reducerea producţiei. Anul trecut, Fiat a transferat producţia noului Panda din Polonia în Italia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...