Fiat lucrează la primul SUV Alfa Romeo

Fiat lucrează la primul SUV Alfa Romeo, ca parte a strategiei de a transforma marca într-un brand global care să concureze divizia Audi a Volkswagen, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 29 ian. 2013, 17:48
Fiat lucrează la primul SUV Alfa Romeo

SUV-ul Alfa Romeo urmează să ajungă în showroom-uri în 2015 şi va fi unul din cele nouă noi modele care vor fi lansate în următorii patru ani, obiectivul Fiat find să tripleze vânzările brandului de lux până în 2016, au spus surse apropiate situaţiei.

Alfa Romeo, un simbol al stilului şi performanţelor auto italiene din ultimele decenii, este elementul central al strategiei şefului Fiat Sergio Marchionne de a opri pierderile în Europa.

Planul de redresare a operaţiunilor europene prevede intrarea în producţie a 16 noi modele de lux până în 2016, în fabricile italiene.

„Alfa este singurul brand care poate creşte marjele grupului, dacă sunt lansate modelele corespunzătoare. Alfa poate deveni compania Apple a industriei auto. Avem nevoie de echivalentul iPhone”, a declarat Roberto Ferrari, proprietarul dealerului Sprintauto al Fiat de lângă Milano.

Noul SUV Alfa, care poate susţine o revenire a brandului pe piaţa americană, după o absenţă de aproape două decenii, se va baza pe tehnologie şi componente folosite la modelul Dodge Dart, au spus sursele.

Modelul urmează să fie construit la fabrica Mirafiori din apropierea sediului central al Fiat din Torino.

Imaginea Alfa are potenţialul să atragă interesul cumpărătorilor la nivel global şi să permită preţuri mai mari pentru maşini care includ tehnologie folosită la modele de serie. Astfel, Alfa poate îmbunătăţi profilul Fiat aşa cum face Audi pentru VW.

Nevoia de relansare a mărcii Alfa ar putea deveni evidentă miercuri, când Fiat va publica rezultatele obţinute în 2012. Analiştii anticipează că Fiat a înregistrat anul trecut pierderi de 743 milioane de euro în Europa, în creştere cu 49%.

Alfa, care a vândut anul trecut 87% din maşini în Europa, a pierdut circa 300 de milioane de euro, potrivit unei estimări a Bernstein Research. Fiat nu publică separat rezultatele Alfa Romeo.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...