1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Fiat şi Foxconn analizează o alianţă pentru fabricarea de maşini electrice în China

Compania auto Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunţat vineri că analizează o posibilă colaborare cu firma de tehnologie Hon Hai, cunoscută sub numele de Foxconn, pentru fabricarea de autovehicule electrice de nouă generaţie în China, relatează agenţia EFE.

17 ian, 2020 | Agerpres

Grupul italo-american a confirmat într-un comunicat începerea negocierilor cu compania taiwaneză Foxconn, cel mai mare producător mondial de piese electronice pentru multinaţionale precum Apple, pentru a ajunge la o asociere strategică în gigantul asiatic.

Obiectivul este colaborarea pentru fabricarea de autovehicule electrice de nouă generaţie şi accesul la sectorul vehiculelor conectate prin Internet.

"Colaborarea propusă, iniţial centrată pe piaţa chineză, va permite părţilor să unifice capacitatea celor doi lideri mondiali în proiecte auto, de inginerie şi fabricare de tehnologie 'mobile software'", se subliniază în comunicatul FCA.

FCA şi Foxconn sunt "pe punctul de a semna un acord preliminar" care va determina viitoarele negocieri până la ajungerea unui acord acord final şi definitiv în următoarele luni.

Totuşi, Fiat Chrysler subliniază că momentan nu există "nicio garanţie" că se va ajunge la un acord într-un anumit termen.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO