1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Fiat vrea să facă maşini low-cost

Şeful Fiat se gândeşte să intre pe piaţa automobilelor low-cost. Ideea italienilor nu este una nouă. Acum cinci ani, Fiat a anunţat intenţia de a face maşini low-cost, dar proiectul a fost abandonat după ce concernul a întâmpinat probleme financiare, iar un astfel de proiect nu a fost văzut ca unul de succes de către acţionari.

05 feb, 2013 | ECONOMICA.net

"Ne gândim dacă este loc pentru o marcă la fel ca Dacia în universul Fiat", a declarat Sergio Marchionne, CEO FIAT, citat de Autonews. Dacă proiectul va fi aprobat, maşinile low-cost ar fi fabricate în afara Europei pentru a eficientiza costurile de producţie.

"Dacă vrem să vindem maşina la un preţ sub 7.500 de euro, trebuie să o construim în afara Europei. Altfel, nu am av ea profit", a spus Marchionne. Fiat ar putea relansa marca Innocenti, preluată de italieni în 1990, pentru acest proiect. La uzinele Innocenti au fost fabricate maşini precum Yugo/Zastava Koral şi versiunea Fiat Uno vândută în America de Sud. Uzinele Innocenti şi-au închis activitatea în 1996.

Fiat nu este singurul producător care vrea să atace segmentul low-cost. Dacia a devenit un model de afaceri de succes, iar acest lucru nu a trecut neobservat.

Volkswagen a anunţat că pregăteşte o maşină de 5.000 de euro care se va comercializa pe pieţele emergente, iar Nissan, parte a grupului Renault Nissan pregăteşte o altă marcă low-cost, cel mai probabil Datsun. Alianţa vrea să atace piaţa din India cu acest model. La proiect, lucrează Gerard Detourbet, specialistul low-cost al francezilor care s-a ocupat de toată gama Dacia. Maşina va ieşi pe piaţă în 2014.

Citeşte şi Succesul Dacia loveşte dur în imaginea Renault. Maşina ieftină nu e totulLoading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO