Fidelity pășește pe urmele BlackRock și depune cere pentru un Ethereum ETF Spot – Care sunt prognozele pentru Ether (ETH)? (P)

Ion Dobreanu - mar, 28 nov. 2023, 12:10
Fidelity pășește pe urmele BlackRock și depune cere pentru un Ethereum ETF Spot - Care sunt prognozele pentru Ether (ETH)?  (P)

La doar o zi după ce BlackRock a depus cererea pentru înființarea propriului său ETF Ethereum Spot, denumit Ishares Ethereum Trust, marele gigant Fidelity, a înaintat și el dosarul tipizat 19b-4 CBOE (Chicago Board Options Exchange) pentru a înființa și el, la rândul său, un ETH Spot sub numele de Fidelity Ethereum Trust.

Recenta inițiativă de a oferi investitorilor un ETF Ethereum Spot vine în contextul în care marii gestionari de active își dublează încrederea în faptul că criptomonedele au un viitor strălucit și că noile lor mijloace de investiții cripto propuse vor fi aprobate în scurt timp în SUA.

Cei doi gestionari de active, plus o mulțime de alte companii, au depus cereri pentru a înființa Spot Bitcoin ETF-uri în iunie, mulți analiști estimând că aceste cereri vor fi aprobate chiar din ianuarie.

Fidelity gestionează peste 4.500 de miliarde de dolari în fonduri ale investitorilor, în timp ce BlackRock gestionează peste 8.000 de miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai mare manager de active din lume.

Ether (ETH), numele oficial al criptomonedei care alimentează rețeaua Ethereum (deși mulți se referă în mod eronat la criptomoneda însăși ca fiind Ethereum), a fost relativ puțin impresionată de vestea aprobării de către Fidelity.

Ultima dată, ETH a fost tranzacționată la puțin peste 1.950 de dolari, după ce a scăzut cu peste 4% în această săptămână, deoarece traderii și-au luat profit în urma eșecului recent al criptomonedei de a depăși maximele anuale de 2.100 de dolari.

Cumpără Ethereum ETF Token

Care sunt următoarele perspective pentru Ether (ETH)?

În pofida retragerii sale recente, ETH a înregistrat o creștere impresionantă de 28% față de nivelurile minime din octombrie.

Criptomoneda a beneficiat de o revenire mai amplă pe piață, determinată de 1) optimismul cu privire la ETF-urile Bitcoin Spot preconizate pe termen scurt și 2) o îmbunătățire a contextului major, investitorii pariind că ciclul de înăsprire al Fed s-a încheiat, cu o revenire a acțiunilor americane, iar randamentele obligațiunilor americane și dolarul au scăzut în această lună.
Mai mult, ETH a fost încurajat de faptul că marii administratori de active doresc să își înființeze propriile ETF Ethereum Spot-uri. Dar aceste noutăți nu au dus la o creștere de durată a pieței.

Într-adevăr, câștigurile de 28% înregistrate de Ether de la jumătatea lunii octombrie par slabe în comparație cu câștigul de 45% înregistrat de Bitcoin în aceeași perioadă de timp.

Performanța insuficientă continuă a lui Ether este greu de înțeles în urma îmbunătățirii recente a activității on-chain, care a adus din nou la un proces deflaționist pentru oferta de Ether, după cum arată datele furnizate de Glassnode.

Poate că investitorii sunt în continuare îngrijorați de cererea slabă pe care ETF-urile futures de Ether lansate recent în SUA au atras-o și presupun că acest lucru s-ar putea traduce printr-o cerere slabă pentru ETF-urile Ethereum la vedere.

Dar, având în vedere că perspectivele pentru piața mai largă par să fie în creștere, iar analiza grafică a Ether pare să fie optimistă, riscurile legate de prețul Ether sunt probabil puternic înclinate în sus.

Dacă Ether poate depăși pragul minim la care se află acum de 2.150 de dolari, atunci ușa este deschisă (din punct de vedere tehnic) pentru o revenire rapidă spre următorul nivel major, în jurul valorii de 3.600 de dolari.

Evenimentele din jurul ETF-urilor Spot, un context macroeconomic optimist și deflația Ether ar putea oferi mai mult suport criptomonedei în următoarele luni.

Iar dacă randamentele obligațiunilor guvernamentale americane pe termen lung scad sub randamentele mizei de token-uri Ether (care în prezent este de aproximativ 4 %), ceea ce este foarte probabil dacă Fed începe să reducă ratele dobânzilor, Ether ar putea avea parte de o altă narațiune optimistă (adică o majorare a randamentelor).

Cumpără Ethereum ETF Token

Te-ar mai putea interesa și
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia odată pentru totdeauna criza apărută la începutul......
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...