FIFA vrea legi mai stricte privind pariurile

Conducătorii fotbalului mondial şi-au exprimat, miercuri, hotărârea de a combate "cancerul" meciurilor trucate şi dorinţa aplicării unor legi mai stricte împotriva "sindicatelor crimei", aflate la originea a sute de scandaluri privind pariurile, informează AFP.
Economica.net - mie, 20 feb. 2013, 13:34
FIFA vrea legi mai stricte privind pariurile

„Toleranţa zero” dorită de FIFA trebuie să fie susţinută de „politici de înăsprire a legilor”, a declarat directorul de securitate al forului mondial, Ralf Mutschke, la o reuniune cu Interpol, începută, miercuri, la Kuala Lumpur.

Această reuniune are loc la 15 zile după dezvăluirile privind peste 700 de meciuri din întreaga lume ce au fost trucate.

Conform Europol, 380 de meciuri suspicioase au fost indentificate în Europa, toate fiind legate de un grup infracţional cu baza în Singapore.

„Suntem gata să muncim împreună pentru a elimina acest cancer al fotbalului. Confederaţia Asiatică de Fotbal nu se va opri până când acest flagel nu va dispărea complet din Asia”, a declarat preşedintele interimar al AFC, Zhang Jilong, într-o alocuţiune rostită în faţa a 150 de reprezentanţi asiatici ai guvernelor, cluburilor, jucătorilor şi arbitrilor.

El a admis însă ulterior, pentru AFP, că va fi dificil să se elimine trucarea meciurilor, în special în Asia, unde astfel de pariuri sunt răspândite şi extrem de profitabile.

„Noi îi pedepsim pe jucători şi pe arbitri pe viaţă, dar criminalii rămân liberi, fără să fie judecaţi. Asta trebuie să se schimbe. Trebuie să cerem insistent ca legislaţiile să fie schimbate. Multe ţări nu au cadrul legislativ pentru a combate manipularea meciurilor”, a declarat Ralf Mutschke.

Departamentul juridic al FIFA va participa, în luna mai, la Berlin, la o reuniune a miniştrilor europeni ai Sporturilor, în perspectiva modificării cadrelor legislative.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...