1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

Filiala australiană a grupului Murdoch, în plină restructurare

Filiala australiană a grupului condus de Rupert Murdoch, News Limited, a anunţat, miercuri, un vast plan de restructurare, care implică fuziunea activităţilor din print cu cele din online, dar şi concedieri, numărul acestora nefiind precizat, informează AFP.

20 iun, 2012 | Mediafax

Planul prevede că operaţiunile grupului în Australia vor fi reduse de la 19 la 5, abordându-se strategia de a avea "o filială pe oraş". Operaţiunile online - News Digital Media - vor fi integrate celor din print.

Grupul va centraliza conţinutul editorial, vânzările, departamentele de marketing, cele financiare şi administrative, a precizat Kim Williams, directorul general al News Ltd, care a ţinut să sublinieze importanţa activităţilor din print.

"Credem în print şi vom rămâne fideli acestuia", a spus Kim Williams, care a adăugat că grupul va continua transformarea News Ltd într-o veritabilă platformă media multiplă puternică.

Printre publicaţiile editate de grup în Australia se numără cotidianul The Australian.

Cu câteva ore înainte de a face acest anunţ, News Ltd a indicat că a depus o ofertă de cumpărare a Media Holdings, o companie deţinută de miliardarul australian James Packer, specializată în televiziunea cu plată. Oferta a fost depusă pentru aproape 2 miliarde de dolari australieni (1,58 miliarde de euro).

Luni, un alt mare grup media australian, Fairfax, a anunţat concedierea a 1.900 de angajaţi şi impunerea plăţii pentru site-urile publicaţiilor sale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO