Filmul „Battleship” – lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră

Filmul de acţiune "Battleship", cu Liam Neeson şi Rihanna în distribuţie, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 505.378 de lei şi 27.608 spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 25 apr. 2012, 05:59
Filmul

Bazat pe jocul clasic de război „Hasbro”, „Battleship” îi are ca protagonişti pe Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgård, Rihanna şi Liam Neeson.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend s-a clasat „Plăcintă americană: Din nou pe felie”, cu încasări de 260.711 lei şi 14.577 de spectatori. Acţiunea filmului are loc la zece ani după cea din filmul lansat în 2001, personajele principale întorcându-se în East Great Falls pentru întâlnirea de zece ani.

Locul al treilea a fost ocupat de animaţia „Piraţii! O bandă de neisprăviţi”, cu încasări de 167.700 de lei şi 8.443 de spectatori. Căpitanul Pirat are un singur vis, acela de a-şi învinge rivalii, pe Black Bellamy şi Cutlass Liz, în competiţia ce are drept recompensă atribuirea titlului de Piratul Anului. Pentru a-şi atinge scopul, împreună cu echipajul său de pierde-vară şi neisprăviţi, el ridică pânzele şi porneşte pe mare. Aventura îi va purta pe eroii noştri de pe liniştita şi exotica insulă Blood Island până pe străzile învăluite în ceaţă ale Londrei din epoca victoriană. Printre cei care dau voce personajelor se numără Salma Hayek şi Hugh Grant.

Locul al patrulea a fost ocupat de filmul „Furia titanilor/ Wrath of the Titans”, care a avut încasări de 158.407 lei şi 7.203 spectatori. În această continuare a filmului „Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans”, din 2010, zeii încă îi controlează pe titani, iar Perseu, chemat în ajutor, trebuie să îl salveze pe tatăl său, Zeus, să se debaraseze de titani şi să salveze astfel încă o dată omenirea. Filmul este distribuit în România de MediaPro Distribution.

Poziţia a cincea a fost ocupată de o altă premieră, „Proiectul X/ Project X”, care a avut încasări de 141.715 lei şi 8.042 de spectatori. „Proiectul X” redă într-un mod mai mult decât realist povestea unor elevi anonimi de liceu, care, pe final de an, încearcă cu orice preţ să-şi câştige popularitatea. Ideea de la care au plecat a fost iniţial una nevinovată, să dea o petrecere pe care toată lumea o va ţine minte, dar nimic nu i-ar fi putut pregăti pentru acest eveniment.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.697.130 de lei şi 92.105 spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă a declarat vineri că a "eliberat complet" combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în sud-estul Ucrainei, după capitularea ultimilor soldaţi ucraineni prezenţi......
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Golden Foods Snacks anunţă începerea exporturilor de produse sub brandul Elmas pe piaţa din Polonia şi realizarea primelor ...
Kievul studiază o propunere a Italiei pentru un plan de pace cu Rusia
Kievul studiază o propunere a Italiei pentru un plan de pace cu Rusia
Guvernul ucrainean studiază o propunere a Italiei pentru un plan de pace cu Rusia, a declarat vineri un purtător de cuvânt ...
Fotovoltaicul, element-cheie al planului UE de a scăpa de energia din Rusia. Care sunt țintele și mijloacele
Fotovoltaicul, element-cheie al planului UE de a scăpa de energia din Rusia. Care sunt țintele și mijloacele
Comisia Europeană a lansat Planul REPowerEU ca răspuns la criza climatică și la volatilitatea pieței energetice în ...