Filmul „Django dezlănţuit”, lider în box office-ul românesc de weekend pentru a doua oară consecutiv

"Django dezlănţuit", cel mai nou film al regizorului Quentin Tarantino, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 326.428 de lei şi 16.854 de spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 30 ian. 2013, 21:40
Filmul

Acţiunea din „Django dezlănţuit” are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat „Ultima redută/ Last Stand”, care a avut încasări de 244.151 de lei şi 13.706 spectatori. „Ultima redută” spune povestea lui Ray Owens (Arnold Schwarzenegger), un şerif hotărât să ţină piept cu orice preţ traficanţilor de droguri care-şi fac de cap pe teritoriul său.

Pe poziţia a treia s-a clasat „Mizerabilii”, care a avut încasări de 229.696 de lei şi 12.554 de spectatori. Adaptarea cinematografică a unui musical creat după romanul lui Victor Hugo îl are în centru pe Jean Valjean, un bărbat sărac aflat de 18 ani pe fugă din calea legii pentru că a îndrăznit să fure o pâine cu care să hrănească copii muritori de foame ai surorii sale, într-o vreme de criză economică a Franţei. Ofiţerul de poliţie Javert este cel care se află permanent pe urmele lui Jean, implacabil în dorinţa sa de a-l captura şi de a-l vedea pedepsit. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried.

Pe locul al patrulea s-a clasat „Elita gangsterilor”, care a avut încasări de 217.269 de lei şi 11.483 de spectatori. Filmul, adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution, este o cronică a luptei Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei de pe coasta de est a oraşului, în anii ’40 – ’50. Şeful mafiot născut în Brookyln Mickey Cohen (Sean Penn) face legea în Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui şi având majoritatea poliţiei şi a politicienilor din oraş sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) şi sergentul John O’Mara (Josh Brolin) încearcă să cureţe oraşul de mafie.

Pe poziţia a cincea se regăseşte „Viaţa lui Pi”, care a avut încasări de 172.753 de lei şi 7.816 spectatori. După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare, alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat… tigru de Bengal. Puştiul îşi foloseşte cunoştinţele enciclopedice în ceea ce priveşte comportamentul animalelor pentru a-l ţine la distanţă pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă şi plină de riscuri relaţie pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.762.929 de lei şi 91.716 spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...