1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

News

Filmul "Jocurile foamei", pentru a treia săptămână pe primul loc în box office-ul nord-american

Lungmetrajul SF "Jocurile foamei/ The Hunger Games" s-a menţinut, pentru a treia săptămână, pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 33,5 milioane de dolari, a anunţat, duminică, societatea Exhibitor Relations, informează AFP.

09 apr, 2012 | Mediafax

"Hunger Games", o adaptare cinematografică a cărţilor de succes scrise de americanca Suzanne Collins, prezintă aventurile unei tinere (Jennifer Lawrence), angajată într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu alţi 23 adolescenţi, transmisă în direct la televiziune, într-o societate din viitor.

Pe locul al doilea a debutat comedia "Plăcintă Americană. Din nou pe felie/ American Reunion", cu încasări de 21,5 milioane de dolari. La 13 ani de la primul film din serie, fosta gaşcă de adolescenţi mânaţi de instincte hormonale se confruntă acum cu provocările vieţii de adult.

Un alt debut din weekendul trecut este cel al versiunii 3D a filmului "Titanic" din 1997, a cărui lansare pe marile ecrane nord-americane coincide cu comemorarea centenarului naufragiului celebrului pachebot. Acest film a debutat pe locul al treilea şi a obţinut încasări de 17,4 milioane de dolari.

Lungmetrajul SF "Furia titanilor/ Wrath of the Titans" a pierdut două locuri şi a coborât pe poziţia a patra, cu încasări de 15 milioane de dolari. În această continuare a filmului "Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans" din 2010, zeii îi mai controlează pe titani, iar Perseu, chemat în ajutor, trebuie să îl salveze pe tatăl său Zeus, să se debaraseze de titani şi să salveze astfel încă o dată omenirea

Filmul "Oglindă oglinjoară/ Mirror Mirror", o versiune contemporană a poveştii "Albă ca Zăpada", cu Julia Roberts în rolul mamei vitrege, a coborât pe locul al cincilea în box office-ul nord-american cu încasări de 11 milioane de dolari.

Comedia de acţiune "21 Jump Street", inspirată din serialul de televiziune omonim din anii 1980, în care Jonah Hill şi Channing Tatum joacă rolurile a doi tineri poliţişti sub acoperire, care reuşesc să distrugă o reţea de traficanţi de droguri, a pierdut două poziţii şi ocupă locul al şaselea, cu încasări de 10,2 milioane de dolari de vineri până duminică.

Animaţia 3D "Lorax. Protectorul pădurii/ Dr. Seuss' The Lorax", regizată de Chris Renaud şi Kyle Balda, a pierdut alte două poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 5 milioane de dolari. Produs de Universal Pictures, pe baza romanului pentru copii "The Lorax", scris de Dr. Seuss în 1971, filmul "Lorax. Protectorul pădurii" reprezintă o fabulă despre importanţa conservării mediului înconjurător. Vocile eroilor principali sunt asigurate de Danny DeVito, Zac Efron şi Taylor Swift.

Comedia romantică "La pescuit în deşert/ Salmon Fishing in the Yemen", regizată de Lasse Hallstrom, a pierdut o poziţie şi a ajuns pe locul al optulea, reuşind încasări de 975.000 de euro. Filmul, care îi are în distribuţie pe Emily Blunt, Ewan McGregor şi Kristin Scott Thomas, spune povestea unui om de ştiinţă a cărui căsnicie este lipsită de dragoste şi care trebuie să coordoneze un proiect în aparenţă ridicol: introducerea somonilor în văile aride ale Yemenului.

SF-ul de aventuri "John Carter", ce prezintă călătoria fascinantă a personajului John Carter, care se trezeşte transportat pe planeta Barsoom, în centrul unui război misterios, a pierdut alte trei poziţii şi a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 820.000 de dolari la sfârşitul săptămânii trecute. Acest film reprezintă un fiasco financiar pentru studiourile Disney, care a anunţat că va suferi pierderi de 200 de miilioane de dolari.

Filmul de acţiune "Casa conspirativă/ Safe House", cu Denzel Washington şi Ryan Reynolds în rolurile principale, ce spune povestea unui agent CIA renegat care se aliază cu supraveghetorul său, un agent începător, pentru a scăpa de atacul unor terorişti, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 581.000 de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO