Filmul SF „Jocul lui Ender” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul SF "Jocul lui Ender/ Ender's Game", cu Harrison Ford în distribuţie, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, obţinând în primul său weekend de proiecţii încasări de 28 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 11:36
Filmul SF

Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forţelor militare terestre, efectuate pentru a face faţă ameninţărilor venite dintr-un spaţiu extraterestru ostil omenirii, informează AFP.

Acest film, regizat de Gavin Hood, include numeroase secvenţe de luptă turnate în condiţii de imponderabilitate, cu ajutorul NASA şi a companiei Cirque du Soleil.

Harrison Ford, interpretul colonelului Graff, face adevărate minuni pentru a-l forma pe tânărul Ender, înzestrat cu o inteligenţă tactică excepţională, care îl va înlocui pe comandantul flotei internaţionale, interpretat de Ben Kingsley.

Comedia cu farse „Jackass Presents: Bad Grandpa” a pierdut poziţia de lider de săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 20,5 milioane de dolari.

Pe locul al treilea a debutat comedia „Last Vegas”, cu încasări de 16,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film îi are în distribuţie pe Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman şi Kevin Kline, în rolul unor bărbaţi sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor pentru unul dintre ei.

Filmul de animaţie „Păsări libere/ Free Birds” a debutat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american cu încasări de 16,2 milioane de dolari. Această comedie povesteşte epopeea a doi curcani provenind din medii diferite care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate curcanul de pe mesele americanilor din Ziua Recunoştinţei.

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spaţiu/ Gravity”, cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 13,1 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Lungmetrajul „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips”, în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de piraţi în largul coastelor somaliene în 2009, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,5 milioane de dolari.

Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, a câştigat o poziţie şi a urcat pe locul al şaptelea, cu încasări de 4,6 milioane de dolari. Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen şi avându-i în distribuţie pe actorii Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender şi Brad Pitt, are la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup. „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât şi de criticii de cinema, atât la festivalul de la Toronto, cât şi la Telluride Film Festival, şi este considerat deja unul dintre marii favoriţi din cursa pentru Oscaruri.

Filmul de animaţie „Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2”, care prezintă aventurile inventatorului Flint Lockwood, a pierdut încă trei locuri şi a coborât pe poziţia a opta, cu încasări de 4,2 milioane de dolari.

Filmul horror „Carrie”, care are la bază romanul omonim scris de Stephen King, a coborât trei locuri, până pe poziţia a noua, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. În acest film, rolurile principale sunt interpretate de actriţele Chloe Moretz, Julianne Moore şi Judy Greer.

Thrillerul „Avocatul/ The Counselor”, în regia lui Ridley Scott, cu Brad Pitt, Penélope Cruz, Javier Bardem, Cameron Diaz şi Michael Fassbender, ce prezintă povestea unui avocat care are o mare nevoie de bani şi intră într-o combinaţie periculoasă ce implică trafic de droguri, a pierdut şase poziţii şi încheie Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 3,2 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...