Filmul SF „Oblivion. Planeta uitată”, lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul SF "Oblivion. Planeta uitată", cu Tom Cruise în rolul principal, a fost liderul box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 714.218 lei şi 38.709 spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 17 apr. 2013, 07:02
Filmul SF

Într-un viitor îndepărtat, în care Pământul a evoluat dincolo de orice recunoaştere, confruntarea unui om cu trecutul îl va duce într-o călătorie până la finalul căreia va trebui să lupte ca să salveze omenirea. Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone staţionaţi pe Pământ. Parte a unei masive operaţiuni de extracţie de resurse vitale, după decenii de război cu extrem de periculoşii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.

Pe locul al doilea s-a situat „Cod roşu la Casa Albă/ Olympus Has Fallen”, cu încasări de 232.438 de lei şi 11.925 de spectatori. După stabilirea unei importante întâlniri de negocieri, Casa Albă devine ţinta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă şi detonări de bombe, însuşi preşedintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate şi ale poliţiei de salvare a instituţiei se bazează acum pe informaţiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidenţiale, blocat în clădire fără ca teoriştii să ştie de existenţa sa. Din distribuţia filmului fac parte Gerard Butler şi Morgan Freeman.

Pe poziţia a treia s-a clasat animaţia „Croods”, cu încasări de 194.106 lei şi 10.086 de spectatori. „Croods” este comedie animată în 3D, care urmăreşte prima familie modernă a lumii pe parcursul călătoriei ei de-a lungul vieţii. După ce peştera care le fusese casă este distrusă – împreună cu restul lumii lor -, membrii Crood sunt obligaţi să pornească în prima călătorie pe drumul (sau calea) familiei. Zguduiţi de conflicte generaţionale şi întorsături seismice, membrii familiei Crood descoperă o lume nouă incredibilă, plină de creaturi fantastice şi un viitor cum nici nu-şi imaginaseră vreodată.

Locul al patrulea este ocupat de premiera „Marea matoleală/ 21 and Over”, care a avut încasări de 183.332 de lei şi 9.568 de spectatori. Scenariştii comediei de succes „Marea mahmureală” aduc pe marile ecrane „Marea matoleală”, un film plin de peripeţii, incredibile răsturnări de situaţie şi umor cât cuprinde. Jeff Chang este un student eminent care nu a ieşit niciodată din cuvântul părinţilor. În ziua în care împlineşte 21 de ani, Jeff primeşte o vizită surpriză de la vechii lui prieteni, Casey (Skylar Astin) şi Miller (Miles Teller), care vor să-l scoată în oraş la o bere.

Pe locul al cincilea s-a situat „G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation”, care de data aceasta a avut încasări de 135.636 de lei şi 6.724 de spectatori. După ce o mulţime de colegi le sunt ucişi într-un atac surpriză, iar preşedintele SUA îi deconspiră drept trădători, supravieţuitorii G.I. Joe pornesc într-o misiune pe viaţă şi pe moarte. Roadblock (Dwayne Johnson), Duke (Channing Tatum) şi Lady Jaye (Adrianne Palicki) trebuie să spele numele echipei lor, dar şi să salveze democraţia mondială, căci agenţii periculoasei organizaţii Cobra îi controlează acum pe principalii lideri ai lumii.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 1.855.820 de lei şi 100.107 spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...