Filmul SF „Ziua Z: Apocalipsa 3D” – lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul SF "Ziua Z: Apocalipsa 3D", cu Brad Pitt în rolul principal, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 419.588 de lei şi 18.698 de spectatori, informează Asociaţia Film România.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 20:47
Filmul SF

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane, fost investigator ONU, se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Lane simte că blocajul din trafic nu este unul obşinuit – cerul este brăzdat de elicoptere de poliţie, iar pe străzi e plin de poliţişti pe motociclete. Ceva face ca oamenii să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură muşcătură şi care transformă oamenii sănătoşi în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Oamenii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un duşman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectaţi creşte exponenţial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat liderul săptămânii trecute, „Man of Steel: Eroul”, care, de data aceasta, a avut încasări de 412.531 de lei şi 19.110 spectatori. În „Man of Steel”, un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Dar trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreaga omenire. Din distribuţia filmului fac parte Henry Cavill, Russell Crowe şi Amy Adams.

Pe locul al treilea s-a clasat premiera „Stagiarii”, care a avut încasări de 277.440 de lei şi 14.724 de spectatori. Billy (Vince Vaughn) şi Nick (Owen Wilson) sunt agenţi de vânzări ale căror cariere au fost compromise de revoluţia digitală. În încercarea de a demonstra că nu sunt depăşiţi, ei înving sorţii potrivnici şi obţin nişte posturi foarte căutate de stagiari la Google, împreună cu o mulţime de studenţi străluciţi. Odată pătrunşi în inima acestei utopii, bătălia este doar pe jumătate câştigată. Acum, protagoniştii trebuie să concureze cu cele mai mari genii tehnice ale naţiunii.

Pe poziţia a patra se regăseşte „Now You See Me: Jaful perfect”, care a avut încasări de 265.570 de lei şi 13.113 spectatori. Filmul „Now You See Me: Jaful Perfect” spune povestea uneia dintre cele mai faimoase echipe de iluzionişti din lume. Membrii acesteia jefuiesc afacerişti corupţi în timpul reprezentaţiilor şi îşi răsplătesc publicul cu banii furaţi. Agenţii FBI sunt pe urmele lor, însă iluzioniştii sunt, surprinzător, mereu cu un pas înaintea legii. Regizat de Louis Leterrier („Înfruntarea titanilor”), filmul reuneşte o distribuţie de excepţie, din care fac parte Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher, Dave Franco, Common, Jose Garcia, Michael Caine şi Morgan Freeman. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe locul al cincilea s-a clasat filmul de animaţie „Universitatea Monştrilor”, care a avut încasări de 239.609 lei şi 12.763 de spectatori. „Universitatea Monştrilor” îi readuce în faţa publicului pe cei doi monştri năzdrăvani Mike şi Sully – cunoscuţi de public din animaţia mult aclamată şi premiată „Compania Monştrilor/ Monsters Inc” -, care trebuie să se alieze, în ciuda unor resentimente, pentru a câştiga Campionatul de Ţipat.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.070.484 de lei şi 103.775 de spectatori.

Te-ar mai putea interesa și
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Berăria H a achiziționat cel mai mare sistem audio de tip install din România, susține un comunicat de presă al companiei care deține restaurantul. Sistemul audio este construit în jurul......
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care ...
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 ...
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...