Financial Times despre listarea la Londra a „Fondului României pentru victimele comunismului”

Fondul Proprietatea este "de departe una dintre cele mai atractive oportunităţi de investiţii din România, dacă se au în vedere chiar şi numai creşterea preţului acţiunii fondului cu peste 56% anul trecut şi creşterea VAN (activul net) cu peste 22% de la listare”, a declarat Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, citat de Financial Times pe blogul sau, "beyondbrics".
Economica.net - lun, 17 mart. 2014, 15:10
Financial Times despre listarea la Londra a

„Un fond de investiții românesc înființat inițial de guvern pentru a compensa persoanele ale căror active au fost confiscate în perioada comunistă va încerca să se listeze la Londra, într-o mișcare ambițioasă care ar putea crește accesul investitorilor la acțiunile românești”, scrie  Financial Times – beyondbrics (FT).

Fondul Proprietatea ar putea finaliza listarea secundară pe London Stock Exchange până la finele anului. Listarea pe LSE va fi tehnică, fără emisiune de acțiuni.

„Este cea mai lichidă acțiune de la Bursa de Valori București, generând aproximativ 50% din volumul mediu zilnic al tranzacțiilor”, a declarat Konieczny pentru beyondbrics.

Fondul, are „o concentrare importantă a investițiilor în sectoarele energie, petrol și gaze naturale”, cu o pondere a sectoarelor petrol și gaze de 47,42% în valoarea activului net la finele lunii ianuarie, urmate de transport, distribuție și furnizare de electricitate și gaze (22,47%) și producție de electricitate (19,06%).

„Fondul Proprietatea reprezintă de departe una dintre cele mai atractive oportunități de investiții din România, dacă se au în vedere chiar și numai creșterea prețului acțiunii fondului cu peste 56% anul trecut și creșterea VAN de peste 22% de la listare”, a mai spus Konieczny pentru beyondbrics.

FT beyondbriks aminteşte că FP „a fost un experiment unic în Europa de Est, dar unul care a fost criticat pentru înființarea sa problematică, ţinând cont de faptul că e bine ştiut că determinarea proprietăţii este foarte dificilă în lumea post-comunistă. De asemenea, unii s-au uitat ciudat la portofoliul Fondului, susţinând că acţiunile la companii de stat nu sunt deţineri de dorit. Cu toate acestea, performanţa sa este fără îndoială impresionantă”.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica solicită acţionarilor revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, anticipând că profitul va fi jumătate din cât estima anterior, potrivit unor documente......
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal ...
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties (BVB: ONE) au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET), începând de luni, ...
Theodor Cornel Stănescu este noul director General al Crédit Agricole România, bancă recent achiziţionată de Vista Bank
Theodor Cornel Stănescu este noul director General al Crédit Agricole România, bancă recent achiziţionată de Vista Bank
Theodor Cornel Stănescu, prim director general adjunct al Vista Bank, a fost desemnat director general al Crédit Agricole ...