1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Finanţare pentru antreprenori din agricultură: Banca Românească a încheiat un acord cu APIA şi FGCR

Banca Românească a semnat un acord de parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subvenţii pentru bunăstarea animalelor (păsări şi porcine) vor putea accesa credite, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

07 apr, 2014 | Agerpres

De asemenea, banca a semnat o convenţie cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), în baza căreia întreprinzătorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum cinci milioane de lei, pe o perioadă de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe alte 12 luni.

Banca a alocat pentru astfel de finanţări un buget de 50 de milioane de euro.

Statul garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele. Rata dobânzii aferentă finanţării este formată din ROBOR la 3 luni plus maximum 3,25% pe an, la care se adaugă un comision anual de maximum 0,25%.

'Banca Românească vrea să devină partenerul antreprenorilor din agricultură în desfăşurarea activităţilor curente şi de investiţii. Pe lângă subvenţiile oferite de statul român agricultorilor, pachetele de finanţare ale băncii se adresează şi celor care vor să acceseze fonduri europene', a declarat Cosmin Călin, director executiv Unitatea Corporaţii a băncii.

Banca Românească este deţinută în proporţie de 99,279% de National Bank of Greece (NBG).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO