1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Finanţări de până la 850.000 de euro pentru startup-uri IT din 10 ţări, inclusiv România

Startup-urile IT din România şi alte nouă state central și est-europene pot obține finanțări de capital de risc între 250.000 şi 850.000 de euro, dintr-un fond de investiții susținut de Uniunea Europeană, potrivit eu-startups.com.

30 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Movens Capital din Polonia a lansat un fond de 12,7 milioane de euro pentru startup-uri din CEE (în Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia), care au potențial global. Firma se concentrează pe firmele care vor revoluționa în mod tradițional industriile mari, în principal prin utilizarea Machine Learning / Inteligenţă Artificială în automatizarea proceselor.

Fondul caută în primul rând 16 startup-uri aflate în stadiul incipient (pre-seed, seed, seria A) în cadrul tehnologiilor fintech, martech, e-commerce, logistică, medtech, industrie 4.0 și industrii high-tech, precum și sport și wellness. Cu toate acestea, fondul anunţă că este deschis şi pentru alte sectoare.

Modelele de afaceri preferate sunt marketplace și SaaS, cu aproximativ 850.000 de euro disponibili pentru fiecare companie. Firma consideră că învățarea automată și inteligența artificială vor schimba modul în care operează industriile mari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO