1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Finanţele au atras 300 milioane lei prin titluri pe 2 ani, la un randament în creştere

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 300 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la doi ani, exact cât şi-a propus, la un randament mediu de 4,79%, în creştere faţă de licitaţie pentru acelaşi instrument organizată în luna iunie.

08 iul, 2013 | Mediafax

Băncile au realizat subscrieri de 1,66 miliarde lei.

Marţi, Trezoreria va organiza o licitaţie suplimentară pentru oferte necompetitive, cu o valoare indicativă de 30 milioane lei.

La începutul lunii iunie, Finanţele au vândut obligaţiuni din aceeaşi emisiune la un randament mediu de 4,66%.

Ministerul Finanţelor Publice a programat pentru luna iulie emisiuni de titluri de stat de 1,76 miliarde lei şi, respectiv, de 150 milioane euro, în condiţiile în care în această lună ajung la scadenţă titluri de 3,778 miliarde lei.

Trezoreria a stabilit pentru luna iulie o singură emisiune de certificate de trezorerie, cu valoare indicativă de 300 milioane lei şi maturitate de şase luni, şi patru operaţiuni pentru vânzare de obligaţiuni cu scadenţe de doi şi, respectiv, cinci ani.

Administratorii datoriei publice au stabilit pentru luna iulie şi o licitaţie pentru vânzare de obligaţiuni cu scadenţă în februarie 2016, prin care vrea să atragă 150 milioane euro. Această operaţiune va avea loc în data de 18 iulie.

În luna iunie, Finanţele au vândut titluri de stat de 2,148 miliarde lei, suma reprezentând peste 70% din valoarea vizată, de aproape 3 miliarde lei. Suma mai mică a emisiunilor din luna iunie a fost determinată de creşterea randamentelor solicitate de investitori şi bănci, care a dus chiar la respingerea ofertelor la ultimele două licitaţii.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 27,11 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 1,084 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO