1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au atras 500 milioane lei prin certificate la un an, la un randament de 5,29%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 500 milioane lei prin certificate cu scadenţa la un an, cu un randament în coborâre la 5,29%, iar cererea a fost de peste cinci ori mai mare.

11 mar, 2013 | Mediafax

Valoarea indicativă a emisiunii a fost de 500 milioane lei, iar subscrierile au însumat 2,81 miliarde lei.

La licitaţia din februarie pentru această scadenţă, administratorii datoriei publice au atras tot 500 milioane lei, la un randament de 5,57%.

Trezoreria a anunţat că intenţionează să împrumute în luna martie 3 miliarde de lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa locală, sub suma atrasă în februarie, de 4 miliarde lei.

În luna martie ajung la scadenţă titluri de circa 6 miliarde lei, dublu faţă de valoarea împrumuturilor planificate.

Următoarea operaţiune va fi organizată joi, pentru obligaţiuni pe doi ani, prin care Finanţele vor să atragă tot 500 milioane lei.

Cererea pentru obligaţiunile în lei vândute de Finanţe a urcat semnificativ începând cu jumătatea lunii decembrie, investitorii fiind atraşi de randamentele peste ţările din regiune. Apetitul ridicat al investitorilor s-a accentuat odată cu anunţul JP Morgan de la jumătatea lunii trecute privind includerea obligaţiunilor României într-un indice al băncii.

Administratorii datoriei publice au anunţat că vor să împrumute în primul trimestru între 18 şi 20 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 16,42 miliarde lei, la care se adaugă 502,5 milioane euro şi 1,5 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO