1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au împrumutat 500 milioane lei prin obligaţiuni pe 2 ani, la un randament de 6,34%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 500 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la doi ani, exact cât şi-a propus, la un randament de 6,34%, aproape de cel plătit la operaţiunea de la jumătatea lunii octombrie. Ofertele băncilor au cumulat 1,03 miliarde de lei.

08 noi, 2012 | Mediafax

Cea mai recentă licitaţie pentru titluri cu aceeaşi scadenţă a fost derulată la jumătatea lunii octombrie, când Trezoreria statului a vândut titlurile cu un randament tot de 6,35%.

Ministerul Finanţelor intenţionează să atragă în noiembrie 3,55 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat pe piaţa internă, cele mai multe licitaţii urmând să fie organizate pentru vânzarea de obligaţiuni.

Astfel, în şase din cele opt licitaţii programate în noiembrie, administratorii datoriei publice vor să vândă obligaţiuni, cu scadenţă cuprinsă în intervalul 2-15 ani, în valoare cumulată de 1,95 miliarde lei.

Următoarea licitaţie se va organizată luni, 12 noiembrie, când Finanţele vor să vândă certificate la un an, de 800 milioane lei.

Ministerul Finanţelor a împrumutat în acest an 47,9 miliarde lei din piaţa locală. Această sumă se completează cu emisiunile în valută de 2,67 miliarde euro şi 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piaţa SUA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO