1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

MFP a vândut luni obligaţiuni pe doi ani de 1,57 miliarde lei, la un randament sub 6%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut obligaţiuni cu maturitate la doi ani în valoare de 1,569 miliarde lei, cu 75% peste valoarea programată, la un randament mediu în scădere cu 0,37 puncte procentuale, la 5,99%.

05 mar, 2012 | Mediafax

Băncile au subscris în total obligaţiuni de 3,539 miliarde lei, iar valoarea programată a licitaţiei era de 900 milioane lei.

Prin operaţiunea de luni, Trezoreria a deschis o emisiune nouă, cu scadenţa în aprilie 2014.

Cea mai recentă licitaţie pentru titluri cu maturitate apropiată a fost organizată la februarie, când Ministerul Finanţelor a împrumutat 2,537 miliarde lei, de 3,3 ori mai mult faţă de valoarea programată, acceptând 93% din subscrieri, la un randament mediu de 6,36%.

MFP a programat pentru luna martie şapte licitaţii pentru vânzarea de obligaţiuni şi titluri de stat, prin care vrea să atragă 5 miliarde de lei, valoarea similară cu programul din februarie, dar cu 3,3 miliarde de lei sub suma împrumutată.

Următoarea operaţiune este programată pentru lunea viitoare, când Finanţele vor să vândă certificate la un an de un miliard de lei.

MFP a împrumutat până în prezent 20,2 miliarde de lei pe piaţa locală, depăşind programul anunţat pentru primul trimestru.

De asemenea, Finanţele au atras în ianuarie 1,5 miliarde de dolari, în prima emisiune pe piaţa din SUA din ultimii 16 ani, iar săptămâna trecută au atras încă 750 milioane de dolari.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO