Fintechul iBanFirst lansează conturile locale în dolari, pentru a sprijini companiile europene în procesul lor de extindere în SUA

Compania iBanFirst anunță că le oferă clienților săi posibilitatea de a deschide conturi locale în dolari, pentru a facilita transferul fluxurilor de la IMM-urile europene către SUA. În România aproape 1.500 de companii care exportă bunuri și servicii în Statele unite ale Americii pot beneficia de aceste conturi locale în dolari.
Ion Dobreanu - mie, 07 iun. 2023, 21:33
Fintechul iBanFirst lansează conturile locale în dolari, pentru a sprijini companiile europene în procesul lor de extindere în SUA

Decizia iBanFirst vine într-un moment în care perechea euro/dolar este foarte sensibilă la fluctuațiile pieței.

Deschiderea unui cont local în dolari poate fi deosebit de dificilă și consumatoare de timp, motiv pentru care iBanFirst dorește să le ofere clienților săi, și în special celor care operează pe piețe, o alternativă mai ieftină și mai rapidă. Pentru clienții cu birouri locale în SUA sau clienții care tranzacționează la nivel internațional, conturile în dolari vor oferi mai multă agilitate și eficiență operațională, de la deschiderea rapidă a contului până la transferuri imediate de fonduri între conturile iBanFirst, flexibilitate și multe altele.

Timpii lungi de procesare, procesele rigide și taxele ridicate și opace se numără printre numeroasele obstacole pe care companiile care fac afaceri peste Atlantic le pot întâmpina. De acum înainte însă, datorită conturilor locale în dolari, clienții vor putea colecta venituri din vânzările locale, își vor putea reuni toate conturile într-un singur loc, vor putea efectua plăți instantaneu și gratuit și vor beneficia de cursuri de schimb favorabile.

„Misiunea noastră este de a sprijini clienții noștri care tranzacționează la nivel internațional și de a le simplifica practicile de afaceri de zi cu zi. Piața americană și perechea EUR/USD sunt cruciale pentru clienții noștri. Ne-a fost foarte clar că oferirea de soluții precum conturi locale în USD a fost crucială. Cu o prezență în 10 țări, capacitatea de a oferi conturi locale în USD și o interfață tehnologică sigură și transparentă, iBanFirst este o alternativă naturală pentru plățile internaționale”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

„Obiectivul nostru este să le oferim clienților noștri serviciile de care au nevoie. Am observat că, pentru unii dintre ei, extinderea în SUA poate fi uneori complicată din motive bancare legate de colectarea profiturilor în USD și gestionarea fluxurilor. Din acest motiv, crearea de conturi locale în USD a reprezentat o alegere evidentă. Eliminarea barierelor tehnice, permițându-le clienților să se concentreze asupra expansiunii lor internaționale: asta facem în fiecare zi, cu puterea tehnologiei noastre și know-how-ul experților noștri FX”, a adăugat Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Biroul din București a ajuns la 330 de companii, din industrii precum agricultură, retail, logistică, transport maritim, industria siderurgică, energie, care fac importuri și exporturi prin intermediul platformei. Targetul principal de clienți sunt companiile cu un volum anual de tranzacționare în valută de minim 500.000 de euro.

Despre iBanFirst

Înființat în 2016, fintechul iBanFirst s-a impus rapid ca principala alternativă pentru companiile de comerț care efectuează plăți internaționale.

iBanFirst oferă servicii de plăți transfrontaliere de ultimă generație, combinând capacitățile unei platforme performante cu sprijinul experților în domeniul forex. Prin intermediul iBanFirst, directorii și echipele financiare au acces direct la piețele valutare, pot primi, trimite și urmări plățile și pot elabora strategii personalizate de acoperire a riscului valutar.

Având peste 350 de angajați în 10 țări europene și un volum de tranzacții de circa 1,4 miliarde de euro lunar, iBanFirst este listată de Financial Times ca fiind una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa.

iBanFirst este susținut financiar de banca franceză de investiții Bpifrance, de liderii europeni în investiții de capital de risc Elaia și Xavier Niel, precum și de fondul de investiții american Marlin Equity Partners (capital în valoare de peste 8 miliarde de dolari în administrare).

Reglementată de Banca Națională a Belgiei ca instituție de plată, iBanFirst este autorizată să opereze pe întreg teritoriul Uniunii Europene. În calitate de membră al rețelei SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține licențe PSIC și PSIP sub directiva PSD2.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...