1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Fira, Moviplast: În Dolj, găsirea unei persoane pentru angajare este la limita consumului nervos

Forţa de muncă este o mare problemă în Dolj, acesta fiind al doilea judeţ din ţară după numărul de şomeri, dar să găseşti un muncitor este la limita consumului nervos, spune Virgil Fira, administratorul companiei Moviplast Dolj.

29 mai, 2016 | Mediafax

"Nimeni nu vrea să înveţe, să muncească pe un salariu puţin mai mare decât minimul pe economie, să-şi asume un risc. Majorarea salariului minim ne-a afectat pentru că această măsură a determinat creşterea salariului în multe firme a unei bune părţi din salariaţi. Oamenii nu vor să muncească, vor salarii foarte mari, aud de salariile medii pe economie, dar atunci când îi pui să facă ceva sau îi întrebi pentru ce-şi doresc acest salariu, spun că nu ştiu nimic din ce vor face, dar vor învăţa", spune managerul, citat de Mediafax.ro. 

Virgil Fira precizează că, dacă ar fi la Palatul Victoria, ar înfiinţa şcoli profesionale, ar revizui legea insolvenţei şi ar investi în sănătate:"Putem vedea că multe proiecte se construiesc cu firme din străinătate, proiecte pe care putea să le facă şi România, dar asta este politica firmelor străine".

Moviplast, specializată în producţia de mase plastice, vinde doar 2% din producţie în Dolj, exporturile reprezentând circa 40%. Firma, cu 116 angajaţi, a raportat în 2014 afaceri de 27,8 milioane lei şi un profit de un milion lei. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO