1EUR = 4.7320 RON | Bucureşti 26 º

Imobiliare

Firea: Am toată disponibilitatea să ne implicăm în rezolvarea situaţiei cartierului Greenfield Băneasa

Primăria Capitalei are toată disponibilitatea de a se implica pentru rezolvarea problemei drumului de acces spre cartierul Greenfield Băneasa - a fost concluzia unei întâlniri de lucru ce a avut loc joi la sediul municipalităţii.

23 feb, 2017 | Agerpres

Primarul general Gabriela Firea a precizat că urmăreşte să fie respectată legislaţia în vigoare şi să vină totodată în sprijinul cetăţenilor afectaţi de această problemă.

'Am toată disponibilitatea să ne implicăm în rezolvarea acestei situaţii şi de aceea am vrut o discuţiei în plen, pe care o să o reluăm, dar vrem să constituim un grup de lucru şi, după ce vom veni cu toate soluţiile, vrem să găsim o cale rapidă, nu una care să se finalizeze peste ani de zile. Vă rog să aveţi încredere că ne implicăm şi în acest subiect şi vom respecta toată legislaţia în vigoare şi în materie de protecţie a mediului şi de a veni în sprijinul cetăţenilor din Capitală', a spus Firea, la întâlnirea de lucru.

Reprezentantul Greenfield a spus că se alătură ideii de a se găsi o soluţie cât mai bună.

Persoanele care locuiesc în cartierul Greenfield Băneasa folosesc de circa 10 ani un drum forestier, realizat în pădurea din zonă şi al cărui administrator este Romsilva.

Drumul a fost însă închis, în urma unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei.

'Noi cei care locuim în această zonă am venit să cerem deschiderea drumului pentru şase luni până când dezvoltatorul va pune mâna şi va face un drum aşa cum trebuia până acum. Cum a stat 10 ani deschis, cred că şase luni nu se întâmplă o defrişare', a spus unul dintre proprietarii din cartierul rezidenţial.

Delegaţii unor organizaţii neguvernamentale au solicitat dezvoltatorului Greenfield să îşi respecte angajamentele asumate la începutul proiectului de construcţie a ansamblului de locuinţe.

'Încercăm să recunoaştem dreptul de habitaţie, care e unul universal, pe care o administraţie publică trebuie să îl aibă faţă de nişte oameni care se aşează într-o organizare. (..) Am căutat să ne aşezăm la masa discuţiilor, ţinând cont de trei hotărâri judecătoreşti', a adăugat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

El a atras atenţia dezvoltatorului că a dorit 'să extrapoleze o problemă evidentă'.

La întâlnirea de la sediul PMB au participat şi reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din cadrul municipalităţii, ai Primăriei Sectorului 1, ai Romsilva şi ai Gărzii Forestiere, precum şi ai asociaţiilor de locatari din zonă şi ai unor ONG-uri interesate de acest subiect.

O nouă întâlnire a fost programată săptămâna viitoare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO