Firea: Din cele 434 de intersecţii din Capitală, doar 176 sunt monitorizate, dar sistemele funcţionează în doar 120

Din cele 434 de intersecţii existente în Bucureşti, doar 176 sunt introduse în sistemul de monitorizare a Centrului de Management al Traficului, dar din acestea, din cauza lucrărilor edilitare, funcţionează sistemele în doar 120 de intersecţii, municipalitatea plătind lunar 90.000 -100.000 de euro, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea care a spus că bugetul pentru monitorizarea traficului ar trebui mărit.
Economica.net - vin, 18 nov. 2016, 17:45
Firea: Din cele 434 de intersecţii din Capitală, doar 176 sunt monitorizate, dar sistemele funcţionează în doar 120

„Din cele 434 de intersecţii din Capitală, doar 176 sunt monitorizate, dar din motive tehnice, nici măcar acestea nu sunt toate în monitorizare, ci un număr mult mai mic. Aşa se explică de ce traficul din Capitală este în continuare sufocant, dincolo de celelalte aspecte care ţin de realizarea parcărilor, de autobuzele RATB care trebuie să fie într-un număr mai mare şi să aibă un confort sporit pentru călători, dar şi banda unică pentru transportul în comun”, a spus primarul general în timpul unei vizite la Centrul de Management al Traficului din Bucureşti.

Gabriela Firea a spus că nu este mulţumită de felul în care este monitorizat traficul în Capitală şi că aparatura utilizată este depăşită din punct de vedere tehnic, iar reparaţiile ar putea să coste chiar mai mult decât achiziţionarea unor echipamente noi care să fie conectate în Centrul de Management al Traficului.

„În ceea ce priveşte acest centru, sunt conştientă de faptul că el trebuie să existe, dar să funcţioneze la alţi parametri, ridicaţi, iar asta necesită şi o investiţie care, din nefericire, nu s-a făcut până acum. Contractul a fost semnat, iniţial la sfârşitul anului 2010, dar a devenit funcţional la începutul anului 2011. În 2014, după finalizarea primei părţi a contractului, care a fost în jur de 17 milioane de lei plus TVA, s-a adiţionat contractul iniţial pentru încă trei ani, care s-ar finaliza la sfârşitul lui 2017, pentru o sumă mult mai mare, circa 57 de milioane de lei. Pe lună, mai pe scurt, primăria Capitalei plăteşte 90.000-100.000 de mii de euro, pentru funcţionarea acestui centru de management al traficului”, a afirmat Firea.

Primarul General spune că este necesară o reanalizare a contractului care, în momentul de faţă nu include mentenanţa, fiind doar un contract cadru.

„Nu vreau să acuz pe nimeni, vreau să subliniez faptul că felul în care este monitorizat traficul, acum, în Capitală nu mă mulţumeşte. Nu îi mulţumeşte pe cetăţeni şi vrem să avem un contract pe baza căruia traficul să se fluidizeze, chiar şi dacă plătim mai mult. Cred că acest lucru se poate întâmpla printr-o discuţie între primăria Capitalei şi reprezentanţii companiei (UTI – n.r.), tocmai pentru a îmbunătăţi acest contract”, a declarat primarul Capitalei.

În aceste condiţii, spune primarul general al Capitalei, este posibil ca bugetul pentru monitorizarea traficului în Bucureşti să fie mai mare.

„Mi-aş dori ca, de anul viitor, să fie o sumă mai mare, dar ea să se vadă şi într-o performanţă a acestei activităţi şi, acolo unde este nevoie, să corespundă şi softul cu hardul, să aducem aparatura care este deja uzată moral şi fizic la standardele actuale, iar funcţionarea să fie resimţită de către cei care circulă în Capitală”, a afirmat primarul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
 Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, ...
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Grand Hotel, un imobil vechi de 100 de ani din Galați, unde și-au avut sediile Securitatea și Primăria, a fost scos la ...