Firea: În câteva zile va fi lansată licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că peste câteva zile va fi lansată pe SEAP licitaţia privind achiziţia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze.
Economica.net - mar, 13 iun. 2017, 07:07
Firea: În câteva zile va fi lansată licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze

‘În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini, sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze vor ajunge la Bucureşti (…) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureşteni, măcar câteva zile pe săptămână sau una-două la început, să renunţe la autovehicul personal, maşina mică, şi să folosească transportul public în comun, în condiţii decente’, a precizat Firea, în cadrul conferinţei ‘Jump to smart 1.0 – Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligente’, eveniment organizat de asociaţiile Smart România şi Brainstorming.

Potrivit Gabrielei Firea, municipalitatea şi-a dorit să ‘nu existe nici cea mai străvezie acuzaţie cu privire la faptul’ că ar fi existat indicii pentru anumite companii sau că ar fi o licitaţie cu dedicaţie.

‘Ne-am dorit ca, prin caietul de sarcini, să poată să participe la această competiţie cât mai multe companii româneşti şi străine, să existe diversitate, astfel încât în final să avem produsele cele mai bune la preţul corect, în avantajul bucureştenilor. Cel puţin după calendarul care este anunţat: lunea viitoare, pe data de 19, s-ar scurge termenul de zece zile pentru evaluarea ANAP. În cazul în care nu există niciun fel de elemente de rectificare, putem să dăm pe SEAP caietul de sarcini şi să aşteptăm investitorii’, a adăugat primarul.

Edilul general a precizat că înţelege optica bucureştenilor care nu vor să renunţe la maşina personală, atât timp cât regia de transport nu pune la dispoziţie autobuze noi, moderne, curate, cu aer condiţionat şi un program predictibil.

‘Să ştim exact şi să fim informaţi şi de pe panouri şi cu soluţii smart şi on-line şi pe telefon la ce oră putem să mergem în staţie să luăm autobuzul şi la ce oră putem să ajungem la destinaţie’, a explicat ea.

Firea a reamintit că RATB este în procedură de achiziţie şi în vederea instalării de internet wireless gratuit pentru călători.

‘Când am prezentat acest proiect de hotărâre în Consiliul General ne-am izbit de următoarele remarci: ‘Noi avem nişte autobuze cumpărate acum zece ani, unele dintre ele nu au aer condiţionat, nu sunt îngrijite şi Gabi Firea vrea să pună internet gratuit’. Le facem împreună. Procedurile pentru achiziţie erau deja demarate şi între timp demarăm şi cealaltă procedură de achiziţie pentru wireless, deci pentru internet, pentru toţi călătorii. Nu cred că trebuie să pierdem timp şi să aşteptăm să vină primul lot de autobuze noi în Bucureşti pentru ca abia apoi să demarăm procedura pentru internet’, a susţinut primarul general.

Ea a anunţat totodată că a fost demarată o procedură pentru achiziţia unei aplicaţii pentru informarea călătorilor în legătură cu traseele mijloacelor de transport în comun, timpii de aşteptare, precum şi timpii de parcurgere a acestor trasee.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...