Firea: În cazul pasajului Ciurel vom diminua culoarul de la trei la două benzi şi renunţăm la drumurile colectoare

Pasajul Ciurel va avea două benzi în loc de trei şi se va renunţa la drumurile colectoare pentru că astfel se evită exproprierea locuinţelor construite recent şi se reduc costurile, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, citată de News.ro.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 20:34
Firea: În cazul pasajului Ciurel vom diminua culoarul de la trei la două benzi şi renunţăm la drumurile colectoare

Primarul general al Capitalei a spus, la finalul şedinţei pe care a avut-o cu constructorii şi directorii din primărie, că, în cadrul întâlnirii, a fost făcută o propunere de diminuare a culoarului de la trei la două benzi şi renunţare la drumurile colectoare, ceea ce va diminua costurile exproprierilor în cazul podului Ciurel.

De asemenea, cu o astfel de măsură s-ar garanta accesul în zonă a tuturor proprietăţilor la drumul public. „Această solicitare a venit de foarte multe ori din partea proprietarilor din zonă”, a spus Firea.

Ea a adăugat că s-a ajuns la această soluţie pentru că în proiectul iniţial a fost prevăzut un drum de viteză, un drum expres, cu drumuri colectoare stânga şi dreapta, dar fără a fi aprobată documentaţia PUZ-ului şi nici finalizată exproprierea.

„Acest fapt a generat o eliberare de către primăriile de pe acest traseu a autorizaţiilor de construcţie. Practic, acolo s-a construit în toată această perioadă. Drumul nu a fost eliberat. Dacă nu am renunţa la drumurile colectoare şi la o bandă ar trebui să expropriem locuinţe recent finalizate, ceea ce nu ar fi corect pentru proprietari şi ar creşte şi costurile aferente acestui proiect”, a explicat primarul Capitalei.

Întrebată ce economii se vor face prin renunţarea la o bandă, Firea a spus că, în primul rând, nu vor mai fi cheltuieli cu exproprierile. „Acum ne vom încadra în suma care a fost stabilită iniţial”, a spus primarul.

Gabriela Firea a subliniat că întârzierile au fost cauzate de: litigiile în instanţă cu privire la valabilitatea autorizaţiei de construcţie, inexistenţa PUZ pe zona de la nodul Virtuţii la A1, întârzierile mari la plata facturilor aferente lucrărilor executate în octombrie, noiembrie şi decembrie 2015.

„Vor fi achitate urgent facturile aferente acestei perioade, care au primit bon de plată încă din aprilie 2016, dar nu au fost achitate până acum, în valoare de 5,7 milioane de lei. În plus, vom achita facturi până la totalul sumei întârziate, de 22 de milioane de lei”, a anunţat primarul. Firea a spus că a primit asigurări că termenul pentru finalizarea acestui obiectiv este 1 iulie 2017.

Suma rămasă de achitat pentru pasajul Ciurel este de 180 de milioane de lei, iar cea mai mare parte va trebui alocată până la sfârşitul acestui an.

Valoarea totală a contractului este de 487 de milioane de lei, fără TVA, iar stadiul de realizare a proiectului este de aproape 34 la sută din etapa I şi aproape 14 la sută din totalul contractului până la A1. Cea mai mare parte a lucrărilor, şi care erau şi mai greu de făcut, a fost realizată, a precizat Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în următorii zece ani. Ce trebuie făcut
Explozia regenerabilelor crește necesarul de investiții în rețeaua națională de transport la 7 miliarde de lei în ...
Transelectrica arată că, în condițiile valului nou al regenerabilului, sunt necesare investiții de amploare în zona de sud est a țării, propice pentru noi instalări, în special în eolian.......
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr
India a impus restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din ...
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung și Stellantis investesc 2,5 mld. USD într-o nouă fabrică de baterii în SUA
Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis vor investi peste 2,5 miliarde ...
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Nicușor Dan: Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon, al doilea park & ride din București
Miercuri dimineața a fost deschisă parcarea de la Cora Pantelimon, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Aceasta este ...