Firea: Mă voi adresa instanţei. Administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înţeleagă că nu suntem în vestul sălbatic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că se va adresa instanţei şi a afirmat că administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înţeleagă că "suntem în România, într-o ţară europeană, şi nu în vestul sălbatic".
Economica.net - mie, 25 sept. 2019, 11:49
Firea: Mă voi adresa instanţei. Administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înţeleagă că nu suntem în vestul sălbatic

„În ce priveşte atacurile la adresa mea personal şi cele la imaginea PMB şi a primarului general, mă voi adresa instanţei. Cred că administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înţeleagă că suntem în România, într-o ţară europeană, şi nu în vestul sălbatic. Nu e normal ca relaţiile dintre noi să nu fie unele armonioase, colegiale, pentru că împreună trebuie să asigurăm agentul termic pentru populaţie. Ei profită de faptul că interfaţa cu cetăţenii o avem noi, PMB, prin RADET, şi stau pitiţi şi vor să încaseze facturi foarte umflate”, a declarat Firea într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că din cele peste 200 de milioane lei vehiculate ca fiind datorii foarte vechi pe care le RADET le are către ELCEN, jumătate reprezintă facturi scadente, iar jumătate facturi în termen.

Firea a mai spus că situaţia reţelei de termoficare a devenit subiect de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale.

„Acest subiect apare în special nu neapărat analizat de specialişti sau de către cei responsabili, ci de persoane care sunt implicate politic şi care urmăresc scopuri strict politice, atacurile de adresa PMB şi la adresa RADET fiind 100% în interes politic, în interes personal şi în interes comercial”, a adăugat edilul.

Potrivit unui comunicat din 13 septembrie al Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, Comitetul creditorilor ELCEN a amânat la acea dată o decizie cu privire la întreruperea livrării agentului termic către RADET, în contextul în care doi dintre creditori, Engie şi Transgaz, au absentat, iar cei prezenţi au evitat o poziţionare fermă printr-un vot „Da” sau „Nu”.

Reprezentanţii administratorului judiciar al ELCEN au acuzat, în context, presiunile exercitate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, prin declaraţia acesteia potrivit căreia „autorităţile guvernamentale trebuie să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN”.

Sierra Quadrant consideră că aceste declaraţii descurajează toate companiile private care încearcă să se implice în viaţa oraşului sau în procesul de însănătoşire şi întărire a statului român, în general.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro, primul market network din domeniul materialelor de construcții din România, înființează „Comunitatea Producatorilor de Succes”, dedicată furnizorilor săi de top....
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 de milioane de euro, propusă de România pentru regenerarea pădurilor
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 de milioane de euro, propusă de România pentru regenerarea ...
Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească de 100 de ...
Visa și Western Union lansează în parteneriat aplicația WU+ în România și Germania
Visa și Western Union lansează în parteneriat aplicația WU+ în România și Germania
Visa și Western Union au anunțat marți că au ăncheiat un nou parteneriat în Germania și România, prin care au lansat ...
Centura București: Muniție din cele două războaie mondiale, descoperită pe șantierul între DN2 – A2
Centura București: Muniție din cele două războaie mondiale, descoperită pe șantierul între DN2 – A2
Situație riscantă pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, anunță secretarul de stat în Transporturi ...