Firea: Noul sediu de management al traficului va fi inaugurat în iulie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi că, în jurul datei de 15 iulie, va fi inaugurat noul sediu de management al traficului.
Economica.net - mar, 13 iun. 2017, 09:07
Firea: Noul sediu de management al traficului va fi inaugurat în iulie

Firea a participat la conferinţa ‘Jump to smart 1.0 – Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligente’, eveniment organizat de asociaţiile Smart România şi Brainstorming.

‘În jurul datei de 15 iulie, Primăria Capitalei va da în funcţiune noul centru pentru urmărirea traficului. De această dată, nu în sediul unei alte companii, ci chiar în sediul municipalităţii. (…) Şi, de asemenea, o nouă infrastructură de fibră optică pentru trafic. Vom avea şi un update, o schimbare a aplicaţiei de gestiune a traficului, care vă spuneam că este învechită, nu mai corespunde nevoilor actuale, a soluţiei existente pentru supraveghere video şi a infrastructurii hardware: introducerea unei aplicaţii de urmărire a traficului pe baza identificării numerelor de înmatriculare a autovehiculelor care tranzitează Capitala’, a explicat ea.

Gabriela Firea a amintit că actualul sistem de management al traficului din Capitală a fost pus în funcţiune în anul 2008 şi conţine următoarele subsisteme: controlul traficului, managementul transportului public, monitorizarea video a traficului rutier şi pietonal, precum şi un centru de comandă.

În ceea ce priveşte controlul traficului, sistemul a fost prevăzut să funcţioneze iniţial pentru 96 de intersecţii. Ulterior au fost instalate şi conectate alte 81, ajungându-se la un total de 177, a menţionat primarul general.

‘În această perioadă, suntem în curs de conectare a încă 36 de intersecţii, pe diferite artere. Practic, în total, anul acesta, vom avea un număr de 213 intersecţii înrolate în sistem, din cele 434 existente. Nu este suficient, ne dorim ca toate intersecţiile să fie prinse în acel sistem de management al traficului. Este un neajuns al oraşului şi ne dorim ca în acest an să depăşim acest obstacol şi toate intersecţiile să fie prinse în sistemul de management inteligent’, a precizat Firea.

Sistemul privind managementul transportului public – configurat pentru prioritizarea a 300 de vehicule de pe 28 de linii ale RATB – nu a fost pus deocamdată în funcţiune, deşi contractul a fost semnat în urmă cu câţiva ani.

‘Nu am avut nicio explicaţie logică, firească, de ce compania care a câştigat acest contract acum câţiva ani nu a implementat ce a asumat în contract. Este necesară, aşadar, o reconfigurare totală a sistemului şi o adaptare a acestuia la condiţiile actuale. Lucru la care lucrăm în acest moment’, a afirmat Gabriela Firea.

Pentru monitorizarea video a traficului sunt instalate 257 de camere, urmând alte 50, a menţionat primarul general.

‘Înregistrările de la camerele video sunt stocate pentru o lună de zile, după care sunt suprascrise. Acest subsistem foloseşte tehnologie de acum nouă ani şi necesită înlocuire totală’, a adăugat Gabriela Firea.

La centrul de control, potrivit primarului, echipamentele hardware care prelucrează datele folosesc tehnologie la nivelul anului 2008.

‘Nu au fost upgradate, iar acum necesită înlocuire. Sistemul de afişare video din centrul de control este total depăşit din punct de vedere tehnic, este uzat. Aplicaţiile software care gestionează managementul traficului, de asemenea, necesită un update’, a declarat primarul general.

Gabriela Firea a precizat că municipalitatea este preocupată să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca Bucureştiul să devină un smart city.

‘Din nefericire pentru noi toţi, (…) despre Bucureşti se poate spune în acest moment că este un oraş smart doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulţi oameni smart. Dar în ceea ce priveşte celelalte elemente care definesc soluţia de smart city suntem foarte întârziaţi. (…) Vă asigur că, după ce în acest an m-am întâlnit cu mai mulţi specialişti în soluţii de smart city şi doresc să continuu această practică, pentru a implementa cele mai bune soluţii, vă garantez că (…) putem să ajungem şi noi într-un timp rezonabil la o anumită predictibilitate în ceea ce priveşte transportul, siguranţa în oraş, managementul traficului’, a susţinut ea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Amendă de 64,8 mil. euro plătită de Opel din cauza emisiilor produse de mașinile sale diesel
Amendă de 64,8 mil. euro plătită de Opel din cauza emisiilor produse de mașinile sale diesel
Marca Opel, acum parte a grupului Stellantis, a plătit o amendă de 64,8 milioane de euro pentru a scăpa de acuzațiile ...
Ministerul Energiei – Aviz negativ pentru Cristina Prună, la auderile pentru Guvernul Cioloş
Ministerul Energiei – Aviz negativ pentru Cristina Prună, la auderile pentru Guvernul Cioloş
Cristina Prună a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ...
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Locuitorii a două localități de lângă Cluj-Napoca vor avea acces la internet de mare viteză printr-o soluție inovatoare ...