Firea: Proiectul privind înfiinţarea Termoenergetica va fi supus din nou votului CGMB, săptămâna viitoare

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, că va convoca săptămâna viitoare o şedinţă de Consiliu General, în cadrul căreia va fi supus din nou aprobării proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Companiei Termoenergetica şi Companiei Energetica Servicii, după ce s-a aflat că unul dintre voturile exprimate aparţinea unui consilier municipal care se afla în conflict de interese.
Economica.net - lun, 04 mart. 2019, 11:39
Firea: Proiectul privind înfiinţarea Termoenergetica va fi supus din nou votului CGMB, săptămâna viitoare

„Îmi pare rău, chiar nu am ştiut de această situaţie, le-aş fi transmis colegilor mei că nu este legal şi nici moral să se propună rude în astfel de consilii de administraţie. Cu tristeţe spun că eu, nemaivând funcţii politice, nu s-a consulat nimeni cu mine în această direcţie. Dacă vă aduceţi aminte, s-a şi întârziat de la grupul PSD la acea şedinţă. Eu am venit şi am aşteptat circa 20 – 25 de minute, fiindcă au fost tot felul de discuţii pe aceste proiecte, inclusiv pe propunerile ca membri în CA. Este regretabil că astfel de oameni pătrund în funcţii publice. Eu sper ca grupul PSD să ia o decizie în privinţa acestui consilier general. Şi, bineînţeles, în ceea ce ne priveşte, va trebui să reluăm votul pe acest proiect de hotărâre, pentru că există acest viciu pe care nu ni-l putem permite, să compromitem practic un proiect de hotărâre. Săptămâna viitoare (…) voi convoca o nouă şedinţă CGMB pentru a vota din nou acest proiect atât de important pentru Capitală. E păcat, e mare păcat. Eu sunt tristă că s-a putut întâmpla aşa ceva”, a susţinut ea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul general a precizat că a aflat vineri despre această situaţie, după ce consilierul municipal PSD Orlando Culea a depus o reclamaţie la PMB şi la Prefectură, semnalând că un membru al CGMB a propus ca în Consiliul de Administraţie al Companiei Termoenergetica să fie inclusă şi fiica sa.

„Eu nu am ştiut acest lucru, nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă această situaţie. Regretabil este faptul că domnul consilier Ardeleanu, care a propus-o pe fiica sa, l-a întrebat pe domnul consilier Culea, cel cu reclamaţia – ştiind că este jurist – dacă este vreo incompatibilitate şi dacă este greşit ceea ce face şi domnul Culea l-a ajutat să greşească, l-a lăsat, spunându-i că nu este nicio problemă. Doar să nu voteze pe buletin, dar că poate vota electronic pentru proiectul de hotărâre in corpore, care conţinea însă şi un articol referitor la Consiliul de Administraţie. Deci, este o premeditare. Dacă un coleg de-al tău te roagă să-i dai un sfat juridic şi tu îl laşi să greşească, punând în pericol viaţa a aproape două milioane de bucureşteni care sunt racordaţi la RADET pentru apă caldă şi căldură şi toate şcolile, toate spitalele, toate instituţiile publice, mi se pare o faptă abominabilă, să faci dinadins un rău”, a spus Firea.

Consilierul municipal PSD Orlando Culea scris vineri, pe Facebook, că hotărârea de înfiinţare a celor două companii care urmează să preia activitatea RADET este „nulă de drept”.

„Cea mai importantă hotărâre adoptată în şedinţa din 26.02.2019 a fost adoptată ilegal şi este susceptibilă de a fi anulată în instanţă dacă nu e abrogată şi adoptată cu respectarea legii, deoarece a fost votată de un consilier care a avut un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor, în sensul în care într-una dintre societăţi fiica acestuia a fost aleasă în consiliul de administraţie”, explica el.

Te-ar mai putea interesa și
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
 România a înregistrat cel mai mare ritm de creştere medie anuală a ratei de motorizare din Uniunea Europeană, în perioada cuprinsă între 2001 şi 2021, cu un avans de 5,4%, urmată de......
Mitsubishi Fuso și Hino Motors, părți ale grupurilor Daimler și Toyota, se unesc într-un holding
Mitsubishi Fuso și Hino Motors, părți ale grupurilor Daimler și Toyota, se unesc într-un holding
Daimler Truck și Toyota Motor Corp. au decis să unească destinele diviziilor de camioane Mitsubishi Fuso și Hino Motors ...
Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei
Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei
Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul ...
Preţul gazelor naturale în Europa a atins marţi cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani
Preţul gazelor naturale în Europa a atins marţi cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani
 Preţul gazelor naturale în Europa a atins marţi cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care ...