Firea: RADET are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la MAI. Ce răspunde ministerul de Interne

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din perioada 2007-2011. MAI neagă că ar avea vreo datorie la RADET.
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 15:06
Firea: RADET are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la MAI. Ce răspunde ministerul de Interne

„RADET are de încasat de la terţe instituţii peste 260 de milioane de euro, dintre care aproximativ 160 de milioane din perioada 2007-2011 de la MAI sumă care ar trebui să poată să fie recuperată în perioada următoare tocmai pentru a nu intreveni prescripţia”, a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o, miercuri, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu şi directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu.

Gabriela Firea a mai spus că Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Energiei trebuie să găsească împreună o soluţie pentru problemele pe care RADET şi ELCEN le întâmpină, astfel încât reţeaua de distribuţie a agentului termic să fie pregătită pentru iarnă.

„Am decis că trebuie să ne implicăm, atât Primăria Generală, cât şi Ministerul Energiei, pentru asigurarea agentului termic în Capitală pe perioada de iarnă (…). Pentru acest lucru am stabilit de comun acord ca reviziile ELCEN să poată permite un program de reparaţii şi din partea RADET pentru a nu exista o alocare de timp după reviziile ELCEN, ci în aceeaşi perioadă să se producă şi reparaţiile din partea RADET.”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să aloce, săptămâna viitoare, suma de 3,5 milioane de euro pentru reparaţiile RADET, la care s-ar putea adăuga şi subvenţia neachitată de către Primăria Capitalei către ELCEN în ultimele şase luni.

„Rugamintea din partea Ministerului a fost aceea ca suma de 3,5 milioane de euro să fie completată cu o altă sumă care să reprezinte datoria cea mai presantă şi anume subvenţia neachitată de către Primărie în ultimele 6 luni către ELCEN. (…) Eu am moştenit această situaţie. De câteva luni de zile nu s-a mai plătit subvenţia din partea Primăriei Capitalei, subvenţie care putea să fie onorată. Ieri am am avut o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Economice şi aceste sume existau, puteau să fie transferate ca parte a acestei datorii”, a mai spus Gabriela Firea.

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se vor întâlni, luni, cu reprezentanţii Direcţiei Economice a Primăriei Capitalei pentru a stabili cum vor fi eşalonate sumele pe care Primăria le va pune la dispoziţie pentru RADET şi ELCEN.

MAI: Nu există nicio datorie faţă de RADET

Oficiali din Ministerul de Interne susţin că instituţia nu are nicio datorie faţă de RADET, declaraţia fiind făcută după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a susţinut, miercuri, că MAI are o restanţă de 160 de milioane de euro faţă de Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice.

Oficiali din Ministerul de Interne au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia nu are nicio dator faţă de RADET.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...