1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Pedersen & Partners a încetat contractul cu Ministerul Economiei. Ce se va întâmpla cu CEO la stat

Firma de executive search Pedersen & Partners, care câştigase în 2011 licitaţia pentru asistarea Ministerului Economiei la selectarea managerilor privaţi la companiile de stat, precum şi cei doi subcontractori ai săi, Roland Berger Strategy Consultants şi firma de avocatură de business Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen au decis de comun acord încetarea contractului de consultanţă pentru recrutarea de management privat la companiile de stat. ECONOMICA.NET îţi spune de ce.

Firma de executive search Pedersen&Partners şi cei doi subcontractori ai săi - firma de consultanţă Roland Berger şi firma de avocatură de business NNDKP - au încetat contractul prin care asistau Ministerul Economiei la selecţia managerilor privaţi la companiile de stat, aşa cum am convenit în acordul cu FMI.

Decizia de încetare a contractului cu Ministerul de resort a fost luată pe 31 mai 2012 şi a avut la bază hotărârea Ministerului Economiei de a derula procesul de recrutare printr-o altă modalitate decât cea prevăzută la semnarea contractului de consultanţă şi implicit în obiectul acestuia.


Contractul s-a încheiat în condiţii amiabile, ambele părţi apreciind sprijinul reciproc acordat pentru derularea contractului până la acest punct, au comunicat oficialii firmei de executive search Pedersen & Partners.

Pedersen & Partners şi subcontractorii săi speră că iniţiativele care vor urma cu privire la recrutarea de personal de conducere pentru companiile de stat vor fi finalizate cu succes, indiferent de format, de către Ministerul Economiei şi alte părţi implicate, au conchis oficialii firmei de executive search.

Amintim că firma de executive search Pedersen&Partners a câştigat în septembrie 2011 licitaţia pentru consultanţă în recrutarea managementului privat la companiile de stat.

Pedersen&Partners urma să asiste Ministerul Economiei la alcătuirea caietelor de sarcini şi organizarea licitaţiilor prin care urmau să fie alese companiile de recrutare care vor selecta efectiv candidaţii pentru poziţiile din managementul privat al companiiilor de stat.
Firma de executive search activează în 41 de ţări, inclusiv în România unde este condusă de Mona Neagoe, în calitate de partner şi country manager al firmei.

Cum s-au contrazis de-a lungul timpului miniştrii de la Economie în privinţa primelor companii de stat care vor avea manageri privaţi.


Promisiunile lunii mai 2012
În luna mai a acestui an, Daniel Chiţoiu, ministru la Economie, spunea că primele societăţi de stat care vor avea manageri privaţi vor fi Hidroelectrica şi Transgaz, urmate de Nuclearelectrica şi Romgaz. Mai mult, Hidroelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica vor avea management privat până în luna octombrie a acestui an, mai spunea ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu.

Promisiunile lunii martie 2012
În luna martie însă, Lucian Bode, pe atunci ministrul Economiei, declara că Oltchim, Romarm şi Hidroelectrica vor fi primele companii de stat care vor avea management privat, urmate de Electrica Furnizare.

48 de companii de stat (incluzând aici şi filialele lor din ţară) ar urma să aibă manageri privaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO